Venäjän päävalmentaja päätti MM-kisat rajuun purkaukseen: "Toivon, ettemme pelaa koskaan niin kuin Suomi"

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Ilja Vorobjov tykitti kovaa tekstiä MM-kisojen päätyttyä. Venäjä taipui välierässä Suomelle 0–1, mutta nappasi pronssit kukistettuaan Tshekin voittomaalikilpailun jälkeen 3–2.

Venäjän joukkueessa vilisi Aleksandr Ovetshkinin, Nikita Kutsherovin ja Jevgeni Malkinin kaltaisia maailmantähtiä, mutta joukkue jäi kurinalaisen ja taktisen Suomen jalkoihin. Varsin vaatimattomalla pelaajamateriaalilla operoineella Suomen maailmanmestarijoukkueella oli MM-turnauksessa vain kaksi NHL:ää tällä kaudella pelannutta pelaajaa: Henri Jokiharju ja Juho Lammikko.

Leijonat turvautui Venäjää vastaan ajoittain myös viivelähtöihin ja keskialueen tukkimiseen trapilla. Vorobjov sanoikin Suomen pelanneen Venäjän kannalta "epämiellyttävästi".

Pitkiä syöttöjä paljon peluuttaneelle Venäjän luotsille huomautettiin, että viime vuonna Venäjällä oli tätä vuotta heikompi kokoonpano, mutta joukkue ei pelannut Suomen kaltaisesti. Vorobjovilta udeltiin, olisiko ollut mahdollista, että Venäjä olisi pelannut ajoittain toisenlaisella taktiikalla. 

– Periaatteessa se on mahdollista, mutta sitten olisi tarpeellista pukea jääkiekkopelaajat toisen joukkueen asuihin. Venäjä ei ole koskaan pelannut näin (niin kuin Suomi), ja toivon, ettei tule koskaan pelaamaan, Vorobjov laukaisi Sport-Expressin mukaan.

Vorobjovilta kysyttiin Suomen MM-joukkueen vähäisiin NHL-pelaajiin viitaten, olisiko mahdollista, ettei turnauksessa tulisi nojata tähtiin.

– Tilanne on kaksijakoinen. Joskus joukkueella ei ole siinä tapauksessa tarpeeksi taitoa, joskus meneekin niin, että joukkue päihittää kaikki kuten Suomi. On tarpeellista katsoa ottelusta toiseen, millaista jääkiekkoa joukkue pelaa.

Yhtä lailla kaksijakoinen Vorobjov oli koko turnauksen tunnelmistaan.

– Halusin enemmän, mutta yksi maali erotti meidät siitä. Kymmenestä pelistä voitimme yhdeksän, hävisimme yhden, mutta sellaista elämä on.

Vorobjov vastasi myöntävästi toimittajan uteluun siitä, että tappio lohkovaiheessa olisi voinut olla hyödyllinen. Omaan jatkoonsa maajoukkueessa hän ei suostunut ottamaan kantaa.

– Seuraava kysymys.


Lue myös:

    Uusimmat