Mainos

Leijonat-pakin laukauksesta liikkeellä värikkäitä tarinoita – vastasi nyt maalilla MM-kisoissa: ”Kumma juttu, että hän noin sanoo”

1:33
Videolla Mikko Lehtosen turnauksen tyylikäs avausosuma!

Leijonapuolustaja Mikko Lehtonen teki MM-kisojen avausmaalinsa perjantaina Iso-Britanniaa vastaan. Turkulaisen veto on nykyään napakka ja tehokas, mutta vanhat pelikaverit kuvailivat sitä aikaisemmin jopa vaaralliseksi. Puolustaja kertoo nyt, miten aina mahdollisimman kovaa laukoneesta pelaajasta tuli rennompi.

Lehtonen sai Iso-Britanniaa vastaan kiekon B-pisteelle, eikä erehtynyt. Rannelaukaus toi Slovakian MM-kisojen avausmaalin, jota on haettu pitkään. Kisojen tehotilasto on nyt 1+4.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Olen yrittänyt ampua ylivoimalla aina, kun paikka on. Olen sellainen pelaaja, että elän siitä, kun pääsen ampumaan ja saan kiekkoa viivaan. On hommani saada kiekkoa maalille. Osa on mennyt perille, osa ei.

– Kuteja voisi tulla vielä enemmänkin, Lehtonen kertoi MTV Urheilulle.

MTV Urheilu selvitti hiljattain Lehtosen napakan laukauksen saloja puolustajan vanhoilta pelikavereilta Juha Järvenpäältä ja Anrei Hakuliselta sekä entiseltä valmentajalta Petri Mattilalta

Kouvolan KooKoossa samaan aikaan pelannut Järvenpää paljasti, että puolustajan laukaus oli vuosia sitten enemmänkin vaarallinen kuin tehokas. Maalivahdin mukaan veto lähti aina täydellä voimalla, ja kiekko viiletti pään korkeudella kohti kanssapelaajia. 

Toisia miesten MM-kisojaan pelaava puolustaja nauraa kuullessaan väitteet sihdin tarkkuudesta.

– Kumma juttu, että Järvenpää noin sanoo! Se ei pahemmin puhu koskaan mitään positiivista, hän ihmetteli tarinamestarina tunnetun pelikaverinsa kertomusta.

– Se (väite) voi kyllä olla ihan totta. Silloin kun on paikka, pitää ampua. Laukaus voi mennä yli ja ohi, mutta koitetaan pitää liipaisin herkällä. 

Lehtonen on aina ollut innokas harjoittelemaan laukaustaan. Kudin alkujuuret ovat Turussa Impivaaran jäähallissa, jossa puolustaja on viettänyt monta kesää.

– Olen käynyt joka kesä ampumassa siellä levyltä. Tykkään hinkata laukausta. On hauskaa jäädä treenien jälkeen ampumaan: ottaa viivasta kuteja ja laukoa eri paikoista eri tyylillä. Toistojen kautta kehittyy. Oikotietä onneen ei ole. 

1:38
C Moren studiossa analysoitiin Mikko Lehtosen suorituksia.

Aikaisemmin hampaat irvessä

Lehtosen tie maajoukkuepuolustajaksi alkoi KooKoosta vuonna 2015. Sen koommin puolustajan kaulaan on ripustettu SM-hopeaa ja Ruotsin SHL:n kultamitali. A-maajoukkuepelejä on vyöllä 36.

Suuressa roolissa on ollut KooKoo-kausina apuvalmentajana toiminut Mikko Haapakoski. Järvenpää kuvaili turkulaisen olleen jopa valmentajan oman poika.

Lehtoselle Haapakosken suurin oppi oli se, että tehokas laukaus voi olla myös rento.

– Aikaisemmin, kun paikka tuli, ammuin hampaat irvessä niin kovaa kuin lähtee. Silloin kiekko ei aina lähtenyt sinne, minne piti. Maila antaa periksi ja sen avulla pystyy ampumaan rennommin. Silloin se lähtee yhtä kovaa kohti. 

– Sain Mikolta hyviä tipsejä, ja laukaus meni niinä kausina paljon eteenpäin. 

Leijonat pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu Ranska.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja