Ykkösleijona Veli-Matti Savinainen kuuli Kärppien mestaruudesta – "Aaa... Perkele!"

Leijonien parhaaksi pelaajaksi valittu Veli-Matti Savinainen pääsi kahtena viime keväänä nostelemaan Kanada-maljaa Tapparan paidassa. Niinpä hän ei ollut mielissään kuullessaan Kärppien vieneen Suomen mestaruuden.

Mainos

MM-KIEKKO

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

– Aaa... Perkele!

Se oli sillä kuitattu. Savinaisen mielessä päällimmäisenä on kuitenkin ensi viikolla alkava MM-turnaus. Kokenut, energinen ja värikäs hyökkääjä oli Venäjää vastaan elementissään. Savinainen myös syötti Suomen molemmat maalit.

Toisessa osumassa hän karkasi 2-1-hyökkäykseen Toni Rajalan kanssa. Savinainen luopui kiekosta hyvissä ajoin. Hyökkäys päättyi molempien osalta lähes seisovin jaloin, mutta lopputulos oli tärkeintä: Rajala tykitti kiekon verkkoon.

– Ei se oppikirjan mukaan mennyt, mutta ei mun taidoilla heitetä lättyä takatolpalle, Savinainen naurahti MTV Sportille.

Jugra Hanty-Mansijskissa tämän kauden pelannut Savinainen iski voittomaalikisassa naulan Venäjän arkkuun komeiden harhautusten päätteeksi.

– Muutaman kerran kaudellakin olen tehnyt tuollaisen rankkarin. Suht koht hyvin löytää kiekko koloonsa.

Mutta kun jääkiekko antaa, se myös ottaa. Savinainen nimittäin otti osumaa syöksyttyään venäläispuolustajan tulisen laukauksen eteen. Tutkimustulokset ovat kertoneet omaa kieltään siitä, onko laukausten blokkaaminen loukkaantumisriskin arvoista – etenkään harjoitusotteluissa – mutta Savinainen ei anna itselleen vaihtoehto.

– Oma luonne ei anna periksi, enkä usko monenkaan muunkaan. Jos pakki pääsee vetämään viivasta, niin joku yritetään aina eteen saada, ettei kiekko lennä maalille saakka. Jos kiekko menee maalille saakka ja siitä maaliin, niin kyllä saat kuulla kunniasi. Parempi ottaa suojuksien kautta johonkin mailoihin tai itseensä.

Leijonien MM-kenraaliturnaus jatkuu viikonloppuna Tukholmassa otteluilla Tshekkiä ja Ruotsia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat