Mainos

Lehtomäki uskoo eettisyyteen

Ympäristöministeri kehottaa julkista sektoria kiinnittämään ruokahankinnoissa huomiota hinnan lisäksi myös ympäristölaatuun.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) ehdottaa, että elintarvikkeille otettaisiin käyttöön vastuullisuuden laatumerkki. Merkki kertoisi, miten ja missä elintarvike on tuotettu.

Tiistaina maailman ympäristöpäivän päätapahtumassa Järvenpäässä puhuneen Lehtomäen mielestä esimerkiksi joutsenlipun saamisen kriteerinä voisi olla kotimaisuuden lisäksi myös ympäristöä, ihmisiä ja eläimiä kunnioittava tuotantoketju.

Muutamissa Euroopan maissa tällainen merkki on jo otettu käyttöön. Lehtomäki uskoo, että vastuullisuus ja eettisyys ovat elintarvikeyrityksissä tulevaisuuden kilpailuvaltteja.

Puheessaan ympäristöministeri toivoi, että ympäristökeskustelussa korostettaisiin energian ja liikenteen lisäksi yhä enemmän arkisten kulutusvalintojen merkitystä.

Lehtomäki kehotti julkista sektoria näyttämään esimerkkiä kiinnittämällä ruokahankinnoissa huomiota hinnan lisäksi myös ympäristölaatuun.

Järvenpään ympäristötapahtumassa jaettiin myös vuoden 2007 ympäristöpalkinto. Suomen luonnonsuojeluliitto myönsi palkinnon Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkimusmestarille Seppo Ronkaiselle puolueettomasta ja rohkeasta susitutkimuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.