Mainos

Lehtomäki: Keskustalaisilla velvollisuus ilmaista kantansa

Ympäristöministeri Paula Lehtomäkikin ilmoittaa kannattavansa Mari Kiviniemeä keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Aiemmin Kiviniemelle tukensa ovat julkisesti antaneet europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki ja liikenneministeri Anu Vehviläinen. Monet keskustalaiset ovat tähän saakka olleet hyvin hiljaisia siitä, ketä he kannattavat. Kansanedustaja Juha Korkeaoja on julkisesti ilmoittanut kannattavansa Mauri Pekkarista. Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula aikoo pysyä hiljaisena viimeiseen saakka.

- Minusta tässä tilanteessa keskustalaisten olisi jopa velvollisuus ilmaista oma kantansa, Lehtomäki sanoo.

Lehtomäen mielestä Kiviniemi on paras ehdokas, koska hän on sopiva sekoitus poliittista kokemusta, asiaosaamista, ja tietynlaista tuoreutta.

- Kiviniemi ei ole vielä liian urautunut politiikassa siten, että hän ei olisi valmis ottamaan uusia askeleita silloin kun on niiden paikka. Mari on kiinnostunut kuuntelemaan muita, eikä hän myöskään arkaile ja jää toisten selkien taakse piiloon vaikeissa tilanteissa, Lehtomäki jatkaa.

Korkeaoja perustelee omaa Pekkarisen kannatustaan pitkällä yhteisellä työkokemuksella.

- Tunnen Maurin kyvyt, taidot ja energian hyvin. Hän kykenee ottamaan pääministerin tehtävän ja vastuun talousasioista ensimmäisenä päivänä kokouksen jälkeen, Korkeaoja listaa.

Rehula: Kannatuksen pohjalukemat toivottavasti jo nähty

Keskustan kannatusluvut ovat Lehtomäen mielestä hyvin huonot. Rehula toivoo ja uskoo, että hieman yli kahdeksantoista prosentin kannatusluvut ovat se pohja, mistä ainoa tie on ylöspäin. Lehtomäki ei usko, että puolueen johdon vaihtaminen olisi ainoa keino uuteen nousuun, vaan asiasisällöillä on suurin merkitys.

- Kasvot ja asiasisällöt yhdessä on saatava toimimaan. Kansan luottamus puolueeseen nousee, jos pystymme osoittamaan, että puolueessa vallitsee iloinen ja luottamuksellinen ilmapiiri, Lehtomäki sanoo.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja