Mainos

Lehti: Indonesia vapauttamassa 2000 Acehin kapinallista

Helsingissä allekirjoitettun Vapaa Aceh -liikkeen ja Indonesian hallituksen väliseen rauhansopimukseen kuuluu ehto, jonka mukaan Indonesian hallituksen kuuluu vapauttaa vankeudessa olevia GAM:n jäseniä. Vapautusten on määrä alkaa 28. elokuuta.

.Indonesian hallitus aikoo tällä viikolla ilmoittaa noin 2000:n vankeudessa olevan Acehin kapinallisen armahtamisesta, kertoo Kompas-sanomalehden haastattelema Indonesian oikeusministeri Hamid Awaluddin. Awaluddinin mukaan armahduksista aiotaan ilmoittaa keskiviikkona.

- Armahduksen saavia on noin 2000, joista noin 500 on Jaavalla ja 1500 Avehin ja Bengkulun maakunnissa, Awaluddin sanoi.

Hänen mukaansa vapauttamista edeltää keskustelu parlamentissa keskiviikkona, mutta vangit vapautetaan keskustelun lopputuloksesta riippumatta. Vapautusten on määrä alkaa 28. elokuuta.

Viisitoista Acehin kapinallista on luovuttanut aseensa sen jälkeen, kun rauhansopimus Vapaa Aceh -liikkeen (GAM) ja Indonesian hallituksen välillä allekirjoitettiin elokuun puolivälissä Helsingissä. Rauhansopimuksen mukaan GAM:n täytyy riisua aseista kaikkiaan 3000 kapinallista. Vastaavasti hallitus vapauttaa vankeudessa olevia GAM:n jäseniä ja Indonesian armeija vetää joukkojaan Acehista asteittain.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.