Lehti: F1:ssä testataan tällä kaudella uutta aika-ajosysteemiä – MM-pisteitä jaossa jo lauantaina

Saksalainen Auto Motor und Sport -lehti kertoo F1-tallien ja F1-sarjan johdon päässeen yksimielisyyteen siitä, että tällä kaudella testataan uutta aika-ajoformaattia.

Lehden tietojen mukaan tallit ovat alustavasti sopineet F1-pomo Stefano Domenicalin kanssa siitä, että kauden 2021 aikana testataan 100 kilometrin mittaista sprinttikisaa, joka määrittää lähtöjärjestyksen sunnuntain kilpailuun. Uutta formaattia ei kuitenkaan kutsuta sprinttikisaksi vaan sprinttiaika-ajoksi.

Tässä formaatissa lauantain kolme parasta kuljettajaa palkitaan parhaiden lähtöruutujen lisäksi MM-pisteillä. Lauantain ykkönen saa kolme, kakkonen kaksi ja kolmonen yhden MM-pisteen. Alkuperäinen ajatus oli, että sprinttiaika-ajoon startattaisiin MM-pisteiden mukaan käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, mutta tämä ehdotus kaatui.

Siitä, missä järjestyksessä lauantaina startataan, ei ole toistaiseksi tietoa. Monia muitakin yksityiskohtia pitää vielä hioa ennen kuin F1 voi vahvistaa asian virallisesti.

Auto Motor und Sportin mukaan uutta sprinttiaika-ajoa on määrä testata heinäkuussa Silverstonessa, syyskuussa Monzassa ja marraskuussa Interlagosissa.

– Sen jälkeen meidän on oltavia rehellisiä itsellemme ja käydä läpi niin hyödyt kuin haitat, sekä urheilullisesti että kaupallisesti, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat