Mainos

Lehti: Amerikkalaisviranomaiset uskovat Saddamin olevan elossa

Yhdysvaltain hallituksen viranomaiset uskovat, että Irakin johtaja Saddam Hussein on elossa. He pitävät Saddamin eilistä televisioesiintymistä vakuuttavana. Asiasta kertoi Washington Post -sanomalehti tänään. Viranomaiset pitävät mahdollisena, että Saddamin puhe oli nauhoitettu etukäteen. He uskovat kuitenkin, että nauhoitus on tehty sen jälkeen kun Yhdysvallat oli pommittanut torstaina rakennusta, jossa uskovat Saddamin olleen sisällä.

Viranomaisten mielestä eilen televisiossa puhunut mies oli niin Saddam Husseinin näköinen, ettei tiedustelupalvelu CIA katsonut tarpeelliseksi tehdä äänianalyysiä hänen henkilöllisyytensä varmistamiseksi.

USA Today -lehti kertoi tänään, että Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten mielestä Saddam Hussein todennäköisesti oleskelee haavoittuneena Bagdadissa bunkkerissa, missä häntä hoitavat sotilaslääkärit. -Tiedämme, että onnistuimme iskemään häneen. Tiedämme, että hän on haavoittunut, sanoi tiedusteluviranomainen lehdessä viitaten liittouman joukkojen torstaiseen pommitukseen. Hän korosti tiedusteluviranomaisten uskovan myös siihen, että Saddam on yhä Bagdadissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.