Mainos

Lehdet: Putin ehdotti Obamalle Steven Seagalia Venäjän kunniakonsuliksi

Venäjän presidentti Vladimir Putin on saanut länsimaat hämilleen viime vuosina. Yhdysvaltalaisen verkkosivusto Buzzfeedin mukaan yksi ehdotuksista on kuitenkin ylitse muiden.

Useat yhdysvaltalaisviranomaiset ovat vahvistaneet Buzzfeedille, että Putin ehdotti USA:lle presidentti Barack Obamalle näyttelijä Steven Seagalin nimittämistä Venäjän kunniakonsuliksi kahteen USA:n osavaltioon, Kaliforniaan ja Arizonaan. Tehtäviin kuuluisi erinäisiä neuvotteluja venäläistahojen kanssa, julkisuudelta piilossa.

Buzzfeedin raportista uutisoivat valtamediasta muun muassa the Independent ja Guardian.

Putin vihjasi Seagalin nimittämisestä kesäkuussa 2013 Irlannin G8-kokouksessa.

– Reaktiomme oli, että ette voi olla tosissanne, yhdysvaltalaisvirkailija kertoo Buzzfeedille.

Putinilla ja Seagalilla on yllättävän paljon yhteistä. Molemmat ovat intohimoisia taistelulajien harrastajia - taito, jolla Seagal tuli tunnetuksi 1980- ja 1990-luvun menestyselokuvissaan. Putin ja Seagal olivat mm. vihkimässä uutta taistelulajikeskusta Moskovassa 2013.

Seagalin elokuvista Putin ei ole kuitenkaan liiemmin intoillut.

– En sanoisi hänen olevan suuri fani, mutta hän on nähnyt Seagalin elokuvia, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi.

Seagal on tunnettu Putinin tukija. Hän on pitänyt Putinin suhtautumista Ukrainan kriisiin "ymmärrettävänä". Seagalin sukujuuret ovat myös Venäjältä. Hänen isoäitinsä suku on kotoisin Vladivostokista.

Jos pesti olisi toteutunut, Seagal olisi saattanut saada hengenheimolaisen action-elokuvien parista ainakin Kaliforniasta, jonka kuvernöörinä Arnold Schwarzennegger toimi vuosina 2003–2011.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.