Mainos

Lego-valikoimasta löytyy vaihtoehtoja taaperoiden leikeistä nuorten aikuisten millenniaalinostalgiaan – ja rakentelu on monelle jopa mindfullness-harrastus

Ei tarvittu kuin yksi Lego-kukkakimppu ja rakenteluharrastus vei Essi Tyson-Fyhrin mennessään.

Lego-setteihin voi hurahtaa kuka tahansa, tietää Verkkokauppa.comin lelujen tuotepäällikkö Essi Tyson-Fyhr, jonka kotoa löytyy nykyisin yhtä sun toista valmista ja keskeneräistä rakennelmaa.

– Meiltä löytyy nykyisin kaikkea karttapallosta Lego-kirjoituskoneeseen ja omiin luomuksiin, kuten linnan raunioihin, Tyson-Fyhr hehkuttaa.

Parasta Legoissa on monipuolisuus. Seteistä löytyy tarjontaa kaiken ikäisille ja erilaisista asioista kiinnostuneille. Ne ovat sekä lasten että aikuisten harrastus.

– Taaperoille on eläin- ja kulkuneuvoleikkiä, rakennustyömaata tai rautatietä. Isommille lapsille on yleismaallisten Friends- ja City-sarjojen ohella valtava määrä populaarikulttuurista ja Lego-maailmasta tuttuja sarjoja. Aikuisille on tarjolla estetiikkaa ja millenniaalinostalgiaa, Tyson-Fyhr kertoo.

Tyson-Fyhrin oma innostus Legoihin sai alkunsa Botanical-sarjan kukka-asetelmista. Kauniit Lego-kukat hämäävät helposti – ne näyttävät kauempaa aidommilta kuin ovatkaan.

– 2021 julkaistussa Botanical-sarjassa on tänä päivänä kukkakimppujen lisäksi muun muassa mehikasveja. Esteetikon silmä kiittää, Tyson-Fyhr sanoo.

Jos kukat eivät kiinnosta, mutta rakennustaide ja arkkitehtuuri kiehtovat, on aikuiseen Lego-makuun tarjolla Modulars-sarja.

– Yhdessä setissä on aina yksi kaupungin rakennus ja rakennukset voi liittää yhteen kokonaisuudeksi. Voit rakentaa oman Lego-kaupungin, Tyson-Fyhr hehkuttaa.

Eivätkä nostalgiannälkäisten millenniaalien vaihtoehdot lopu Star Warsiin, sillä esimerkiksi Lego Marvel -seteistä löytyy kaikkea Avengerista Guardians Of Galaxyyn. Samoin Taru sormusten herrasta -maailmasta löytyy vaihtoehtoja; esimerkiksi Lego Lord of The Rings Rivendell -setti.

– Indiana Jonesin noustua pinnalle julkaistiin uusia Indiana Jones -settejä. Lego elää ajassa mukana. Myös Harry Potter on sellainen Lego-fantasiamaailma, joka kiehtoo sekä aikuisia että lapsia, Tyson-Fyhr sanoo.

Monimuotoiset leikit

Lapsille löytyy Legon omista sarjoista televisiostakin tuttu Ninjago-sarja. Pelimaailmasta kiinnostuneelle on puolestaan lanseerattu Minecraft-sarja.

– Perheen päiväkoti- ja kouluikäisiä saattavat kiinnostaa supersankarit tai prinsessat, joita löytyy esimerkiksi Frozen-elokuvan tyyliin tai Lego Super Heroes -sarjasta, Tyson-Fyhr kertoo.

Myös inklusiivisuus on löytänyt tiensä lasten leikkeihin, sillä Lego Friends -sarjassa on eri näköisiä, eri ikäisiä ja eri etnisistä taustoista tulevia hahmoja.

– Friends-sarjassa on myös vammaisia hahmoja, esimerkiksi pyörätuolissa olevia hahmoja, joten jokainen voi löytää sarjasta sellaisen hahmon, joka tuntuu omalta ja johon pystyy samaistumaan, Tyson-Fyhr hehkuttaa.

Lego-tuotteet ovat kestäviä ja laadukkaita. Yhdestä setistä riittää iloa sukupolvelta toiselle, eikä yhdistelyn kanssa ole ongelmia, jos haluaa luoda jotain aivan uutta.

– Vaikka palikkojen kirjo sekä muotojen että värimaailman osalta on kasvanut hurjasti sitten oman lapsuuden, ovat 80-luvulla ostetut palikat ovat edelleen yhteensopivia nykysettien kanssa. Nämä muoviset osaset siis kestävät hyvin aikaa, joten sekä palikkakokoelman että intohimon rakenteluun voi lapsi periä vanhemmaltaan; Tyson-Fyhr-muistuttaa.

Omannäköinen harrastus

Verkkokauppa.com:in valikoimassa on tällä hetkellä vajaa 600 Lego-tuotetta. Tarjontaa on todella paljon, sillä joukosta puuttuvat lähinnä sellaiset tuotteet, joita Lego myy ainoastaan omien verkkosivujensa kautta.

– Kokoluokkaa on taskukokoisista seteistä lähes metrin mittaisiin sisustuselementteihin. Kaikenlaisiin tiloihin löytyy taatusti jokin kiehtova esine, Tyson-Fyhr sanoo.

Ja Lego-setit ovat loistava lahjaidea, sillä valikoimasta löytyy taatusti vastaanottajansa näköinen lahja. Joukosta löytää taatusti jotain, joka iskee.

– Ja vaikkei löytäisikään, niin vain mielikuvitus on rajana. Lego on tarkoitus rakentaa ja purkaa uudelleen, joten niistä voi rakentaa mitä tahansa, Tyson-Fyhr muistuttaa.

Samoin kuin värityskirjat tai palapelit Legot ovat monelle harrastajalle mindfullnessia, sillä rauhalliseen luovaan tekemiseen keskittyminen tekee mielelle hyvää.

– Eräs tuttavani innostui Vincent van Goghin Tähtikirkas Yö -taulun Lego-versiosta niin, että päätti hankkia sen kotiinsa. Lego Art -sarjasta löytyy myös muita tauluja ja taideteoksia rakennettaviksi, Tyson-Fyhr sanoo.

Legoille kannattaa antaa mahdollisuus, sillä kukapa meistä ei kaipaisi iloa elämäänsä.

– Moni ei edes tiedä tarvitsevansa Legoja ennen kuin tutustuu niihin. Kun vähänkin kääntää katseensa Legojen suuntaan, ne imaisevat kyllä mukaansa, Tyson-Fyhr päättää.

Lue myös:

    Uusimmat