Legendaarinen PureView-kamerabrändi siirtynyt Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalille

Nokian huippukamerapuhelimista muistettava PureView-brändi on siirtynyt Microsoftilta Nokia-puhelimia nykyisin kehittävälle ja myyvälle HMD Globalille.

PureView-brändi esiteltiin aikanaan vielä Symbian-käyttöjärjestelmällä varustetussa 808 PureView’ssä, jossa oli mullistava 41 megapikselin kamera. 808 PureView sai jatkoa Windows-puhelin Lumia 1020:sta vastaavalla kameralla. Tämän jälkeen PureView-brändiä hyödynnettiin vielä muutamissa hieman vaatimattomammilla kameroilla varustetuissa Lumia-älypuhelimissa, kuten Lumia 920:ssa.

HMD Global on aiemmin hyödyntänyt Nokian vanhasta tavaramerkkikirjosta vaihdettavien värikuorten Xpress-On-brändiä tuoreessa edullisessa Nokia 1 -älypuhelimessaan. Lisäksi HMD Global on herättänyt henkiin myös takavuosilta tutun ZEISS-yhteistyön mitä Nokia-puhelinten kameroihin tulee.

HMD Globalilta on huhuttu vielä loppuvuoden aikana uutta huippupuhelinta, jonka kamerajärjestelmä olisi ”korkeariskinen”. Vahvistamattomien huhujen mukaan HMD Global ja sen puhelinten valmistuksesta vastaava FIH Mobile saattavat tehdä puhelimen kanssa yhteistyötä monikamerajärjestelmiä kehittävän Light.con kanssa. Light.co on esitellyt prototyyppejä 5-9 takakameralla varustetusta älypuhelimesta, ja kertonut sen kumppanilta olevan tuote markkinoille vielä kuluvana vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja