Left(r)-kenkäketju laajenee Keski-Euroopassa

Suomalainen mittatilaustyönä kenkiä valmistava yritys laajenee Saksassa. Kenkäketju on tehnyt sopimukset myös liikkeiden avaamisesta Sveitsissä ja Puolassa.

Suomalainen mittatilauskenkäketju left(r)foot company avaa neljä uutta myymälää Saksassa ja on tehnyt paikallisten yritysten kanssa lisenssisopimukset myymälöiden avaamisesta Sveitsissä ja Puolassa.

Uudet Saksan myymälät tulevat suurempien vähittäiskauppojen yhteyteen Leipzigiin, Leeriin, Lippstadtiin ja Münchenin kansainväliselle lentokentälle. Jo aiemmin yhtiöllä on ollut myymälä Stuttgartissa.

Sveitsissä ja Puolassa left(r) on tehnyt päälisenssisopimukset, joiden pohjalta paikalliset yrittäjät voivat aloittaa ketjun myymälät.

Kenkävalmistaja Pomarfinin omistama left(r) aloitti toimintansa vuonna 2001. Ketjun myymälöistä kaksi toimii Helsingissä, tehtaanmyymälä Pomarkussa sekä yhdet myymälät Tanskassa, Japanissa ja Pietarissa.

Ketjun ideana on valmistaa miesten mittaustilauskenkiä. Apuna on skanneri, jonka digitaalikameralla jalka kuvataan kolmiulotteisesti. Myymälästä kuva menee sähköisesti tehtaalle, jossa kenkä valmistetaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat