Leffapiraatille vankeutta – kehuskeli Facebookissa

Englantilaismies tuomittiin lähes kolmeksi vuodeksi vankeuteen elokuvan laittomasta levittämisestä. Brittiläinen Sky-kanava uutisoi asiasta verkkosivuillaan perjantaina.

Tietokoneohjelmoija Philip Danks, 25, taltioi elokuvateatterissa Fast & Furious 6 -elokuvan videolle ja latasi kopion verkkoon.

Kopiota ladattiin 779 000 kertaa ja siitä koitui tuotantoyhtiölle lähes 2,5 miljoonan punnan eli noin 3,1 miljoonan euron tappiot.

Ensi-illassa 17. toukokuuta temppunsa toteuttanut Danks oli ensimmäinen, joka kyseisestä filmistä taltioi ja levitti laitonta kopiota.

Danks jäi kiinni, kun petostutkijat huomasivat, että hänen videoon liittämänsä verkkonimi Thecod3r oli identtinen hänen treffipalveluprofiilinsa kanssa.

Hänet pidätettiin kotonaan 23. toukokuuta.

– Seitsemän miljardia ihmistä ja minä olin ensimmäinen. Haistakaa v–u Universal Pictures, hän kirjoitti Facebookiin kaksi päivää pidätyksen jälkeen.

Haki katu-uskottavuutta

Torstaina hän myönsi syyllisyytensä kolmeen syytteeseen elokuvien piraattikopioiden levittämisestä ja tuomittiin 33 kuukaudeksi vankeuteen.

Oikeudessa kävi ilmi, että hän tienasi vain tuhat puntaa kopioiden myynnistä 1,5 punnalla (1,9 e) kappaleelta. Universalille hän aiheutti kuitenkin arviolta 2,3 miljoonan punnan (2,9 me) tappiot.

Danksin varsinaiseksi motiiviksi arvioitiin katu-uskottavuuden hankkiminen.

– Ensimmäisen piraattiversion haltija saa paljon tunnustusta yhteisöltä. Hän halusi olla tunnettu piireissä, syyttäjä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat