LeBron Jamesilta iso ilmoitus: "Se päivä ei ole tänään"

Los Angeles Lakersin tähtikoripalloilija LeBron James ilmoitti keskiviikkona, että aikoo jatkaa NBA-uraansa 21. kaudelle. 

James, 38, pokkasi pystin parhaasta ennätyssuorituksesta ESPY-palkintogaalassa keskiviikkona. Hän sai sen rikottuaan Kareem Abdul-Jabbarin kaikkien aikojen NBA-piste-ennätyksen viime kaudella.

James puntaroi avoimesti uransa päättämistä, kun Lakers kaatui 0-4-voitoin tulevalle mestarille Denver Nuggetsille NBA:n länsilohkon finaaleissa viime kaudella. ESPY-gaalan lavalla hän puhui urastaan ja suhtautumisestaan koripalloon. 

– En mieti enää sitä, kuinka monta pistettä teen tai mitä voin tai en voi tehdä parketilla. Isoin kysymys minulle on se, että voinko pelata tätä peliä huijaamatta sitä? 

– Lopetan sinä päivänä, kun en voi enää antaa kaikkeani kentällä. Teidän onneksenne, se päivä ei ole tänään, James kommentoi ESPN:n mukaan

Joulukuussa 39 vuotta täyttävä James paljasti, että hän on puntaroinut uransa jatkoa jo muutaman vuoden ajan aina kauden päätyttyä. 

– Minulla on vielä jotain tankissa. Paljonkin, James summasi. 

Aiemmin vain viisi pelaajaa on pelannut NBA:ssa vähintään 21 kautta. He ovat Dirk Nowitzki, Kevin Garnett, Robert Parish, Kevin Willis ja Vince Carter, jolla on nimissään 22 pelatun kauden ennätys. 

James on voittanut urallaan neljä NBA-mestaruutta ja rikkonut lukuisia ennätyksiä. 

NBA:n kesäliigassa ilahduttavasti suomalaisväriä – "Ainutlaatuinen tilaisuus" 3:16
NBA:n kesäliigassa ilahduttavasti suomalaisväriä – "Ainutlaatuinen tilaisuus."

Lue myös:

    Uusimmat