Joe Biden huomioi LeBronin Jamesin ihmeteot – presidentin viestissä räväkkä ilmaisu

Los Angeles Lakersin tähtipelaaja LeBron James nousi Suomen aikaa varhain keskiviikkoaamuna koripallon NBA:n kaikkien aikojen pistekuninkaaksi. Hänellä on nyt kasassa 38 390 pistettä, mikä ohittaa Kareem Abdul-Jabbarin edellisen ennätyksen kolmella pinnalla. 

James, 38, sai huiman saavutuksensa jälkeen onnitteluja arvovaltaisilta tahoilta. 

– LeBronin ura on pelaajan, jonka tavoitteena on ollut dominoida tätä peliä. Ja hän on tehnyt niin jo kohta 20 vuoden ajan. Häntä on arvostettava siitä, miten hän on pelannut ja hallinnut tätä peliä pitkäkestoisesti, entinen ennätysmies Abdul-Jabbar totesi. 

– Onnittelut, LeBron. Rikoit koko sydämelläsi ja sielullasi helvetinmoisen ennätyksen. Nostat pelin uusiin korkeuksiin. Ja vielä enemmän, kuten Kareem, Bill Russell ja monet muut ennen sinua, haastoit ja inspiroit tätä valtiota olemaan parempi, menestymään paremmin ja täyttämään sen odotukset, Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden kommentoi. 

Näin LeBron James sinetöi NBA:n piste-ennätyksen. Juttu jatkuu videoupotuksen alla. 

– En uskonut, että kukaan pystyy rikkomaan Kareemin piste-ennätystä. Se, että päälläsi on Lakersin kultapurppurapaita rikkoessasi ennätyksen, merkitsee minulle ja kannattajillemme erittäin paljon. Tämä historiallinen hetki on erityinen, sillä emme tule koskaan näkemään toista LeBron Jamesia, Lakersin legenda ja Abdul-Jabbarin vanha pelikaveri Magic Johnson sanoi.

– Olet säilyttänyt pelisi tason 20 vuoden ajan ja noussut koripallon pistetilaston huipulle. Se on uskomatonta, Golden State Warriorsin tähtipelaaja Stephen Curry kehui.

– Ennätyksen mainitseminen on jo itsessään hauskaa, kun miettii, mistä olet tullut ja kuinka kovaa olet taistellut jo niin pitkään. Se on ollut inspiroivaa ensimmäisestä päivästä lähtien, Brooklyn Netsin supertähti Kevin Durant summasi.

– Todellista suuruutta. Olen erittäin kiitollinen siitä, että olen saanut todistaa ja olla osa matkaasi. Teit historiaa, Clevelandissa Jamesin kanssa pelannut Kevin Love totesi. 

James on voittanut urallaan neljä NBA-titteliä: kaksi Miami Heatissä, yhden Cleveland Cavaliersissa ja yhden Lakersissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja