LeBron James nyyhki pyyhkeensä takana – legendojen legenda Michael Jordan jäi taakse kaikkien aikojen pistetilastossa

Keskustelu kaikkien koripalloilijasta sai uutta polttoainetta keskiviikkona Los Angelesissa, kun Lakersin LeBron James heitti 31 pistettä Denver Nuggetsia vastaan ja nousi NBA-koripalloliigan runkosarjan kaikkien aikojen neljänneksi parhaaksi korintekijäksi ohi Michael Jordanin.

James on koonnut vuonna 2003 alkaneella NBA-urallaan 32 311 runkosarjapistettä, kun Jordanin ura päättyi 32 292 pisteen kohdalla.

James ohitti lapsuutensa idolin korilleajolla ja sen päälle saamallaan vapaaheitolla toisella neljänneksellä. Seuraavalla aikalisällä James hautasi kasvonsa pyyhkeeseen ja näytti nyyhkivän, kun videotaululla pyöri kooste hänen uransa kohokohdista.

– Niistä monista asioista, jotka olen saavuttanut urallani, tämä on aivan yhtä korkealla kuin mestaruuden voittaminen. Rehellisesti sanottuna tämä on enemmän kuin hullua. Se oli hyvin tunteikasta. Moni asia pyöri sisälläni. En halunnut paljastaa, mitä pyyhkeen takana tapahtuu, James sanoi.

James on jo aiemmin ohittanut Jordanin kahdessa korintekotilastossa. Keväällä 2017 James jätti Jordanin taakseen NBA:n pudotuspelien kaikkien aikojen pistemiehenä, ja viime vuoden keväänä hän rikkoi Jordanin peräkkäisten yli 10 pisteen pelien ennätyksen.

Jamesin edellä runkosarjan maratonpistetilastossa ovat enää Kareem Abdul-Jabbar (38 387), Karl Malone (36 928) ja Kobe Bryant (33 643).

Jamesin juhlinnasta huolimatta Lakersin kausi on ollut pettymys. Denver haki Los Angelesista 115–99-voiton, ja James on jäämässä ensimmäistä kertaa 14 vuoteen pudotuspelien ulkopuolelle. Samalla katkennee Jamesin kahdeksan kautta jatkunut peräkkäisten NBA-finaalien sarja.

Lue myös:

    Uusimmat