Mainos

Lea imetti lähijunassa vauvaansa, kun röyhkeä varas vei lastenvaunut nenän edestä – "Isoin huoli oli, miten saa vauvan lämpimänä kotiin"

0:26

Hyvinkäällä asuva äiti koki junassa röyhkeän hetken, kun naisen imettäessä seitsemän viikon ikäistä poikaansa heidän lastenvaununsa varastettiin. Lastenvaunujen mukana meni myös muita tärkeitä tarvikkeita.

Lea Mäki oli myöhään illalla matkustanut junalla Tikkurilasta kotiinsa Hyvinkäälle seitsemän viikon ikäisen Luukas Mäen kanssa viime viikolla.

Äiti oli jättänyt lastenrattaat niille varatulle alueelle junan aulaan. Poikaa oli alkanut nälättämään, joten Mäki siirtyi sivuun istumaan imettääkseen vauvaa.

– Näin junan aulassa naisen, joka käveli levottomasti ja katseli minua päin jostain syystä. En ihmetellyt asiaa kuitenkaan erityisemmin, Mäki kertoo.

"Ei taida olla sinun vaunut"

Keravan aseman kohdalla junan ovet aukesivat ja tuntematon nainen poistui junasta Mäen lastenrattaat mukanaan. 

– En edes aluksi huomannut asiaa, koska huomioni oli vauvassa. Konnari huusi naiselle, että ei taida olla sinun vaunut. Hän ei kuitenkaan lähtenyt junasta naisen perään, koska ei ollut varma kenen vaunut ne olivat. Konduktööri sanoi minulle epäilleensä asiaa, koska hän oli myös huomannut naisen käyttäytyvän hieman epäilyttävästi.

Vauva piti saada kotiin lämpimästi

Lastenvaunujen mukana menivät lisäksi Mäen lompakko, sekä Luukas-pojan hoitopussi, jossa oli vauvan tarvikkeita. 

– Mietin jo, että pitääkö minun kietoa vauva takin sisälle, koska ressukan makuupussi jäi vaunuihin. Mieheni tuli sitten hakemaan meidät asemalta, niin pääsimme lämpimään autoon.

Epäonninen matka oli vasta Luukas-pojan ensimmäisiä kertoja junassa. Tilanteessa muut matkustajat ja konduktöörit olivat onneksi avuliaita.

– Oli siinä aluksi shokissa, että apua, mitä minä nyt teen? Isoin huoli oli, miten saa vauvan lämpimänä kotiin, äiti muistelee.

Kotona heräsi uusi huolenaihe

Perhe pääsi turvallisesti kotiin, mutta kotona yöllä valvotti vielä yksi asia. Luukaksen hoitokassiin oli jäänyt vauvan neuvolakortti.

– Neuvolakortissa oli vauvan henkilötunnus. Äitinä ajatteli tietysti heti, että voiko sitä käyttää väärin. Mutta selvittelimme, että ilmeisesti ei voi ilman vanhemman suostumusta, Mäki kertoo.

Mäki kertoo katsoneensa läpi nettikirpputoreja, jos huomaisi varastettujen vaunujen ilmestyvän myyntiin johonkin. Tosin vaikka vaunut löytyisivät, eivät ne ehkä olisi enää lapselle välttämättä turvalliset.

– Siitä ei tiedä, että missä kunnossa ne ovat tai missä ne ovat olleet, että haluaako tuon ikäistä lasta enää laittaa niihin.

Asiasta on tehty rikosilmoitus, Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistetaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja