Lauri Tähkän seksuaalirikosjuttua käsitellään seuraavaksi hovioikeudessa

Lauri Tähkä vapautettiin syytteistä – oikeudenkäynnissä poikkeuksellisia piirteitä 3:38
Lauri Tähkä vapautettiin syytteistä lokakuussa 2023 – oikeudenkäynnissä poikkeuksellisia piirteitä

Lauri Tähkää syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Kanta-Hämeen käräjäoikeus vapautti laulajan syytteistä lokakuussa 2023, mutta syyte etenee hovioikeuteen.

Muusikko Lauri Tähkän, 50, eli Jarkko Suon, seksuaalirikossyyte etenee Turun hovioikeuteen, sillä asialle on myönnetty jatkokäsittelylupa 2. tammikuuta. Tarkempaa käsittelyaikataulua ei ole vielä tiedossa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Turun hovioikeuden mukaan asiassa on pyydetty vastaukset asianosaisilta ja seuraavaksi tehdään päätös, käsitelläänkö juttu pääkäsittelyssä vai kirjallisen aineiston pohjalta. 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vapautti Tähkän seksuaalirikossyytteestä lokakuussa 2023. Syyttäjä vaati Tähkälle rangaistusta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Juttua oli ratkaisemassa kaksi tuomaria, jotka olivat ratkaisusta täysin eri mieltä ja asiasta äänestettiin. Tulos oli 1–1, joten Tähkän kannalta lievempi lopputulos voitti.

Rikoksen väitettiin tapahtuneen Hämeenlinnassa noin vuosi sitten. Tähkä oli esiintynyt kaupungissa edeltävänä päivänä.

Käräjäoikeuden mukaan hotellin valvontakameratallenteilta näkyi, miten Tähkä ja nainen menivät kahdestaan Tähkän hotellihuoneeseen aamuyöllä noin kello puoli viiden aikaan. Nainen poistui huoneesta kello 5.16. 

Syyttäjän väitteiden mukaan hotellihuoneessa Tähkä suuteli naista väkisin suulle, riisui tämän vaatteita sekä kosketteli ja suuteli tämän vartaloa ilman suostumusta. Syytteen mukaan Tähkä loukkasi naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta. 

Syytteen mukaan nainen oli pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia kyvytön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Tapahtuneesta kertoi nainen itse, eikä tilanteella ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä. 

Tähkä kiisti syytteen ja siihen perustuvat vaatimukset sillä perusteella, ettei hän ollut tehnyt syytteessä kuvattua tekoa.

Lue myös:

    Uusimmat