Lauri Markkasen ulottuvilla on palkinto, joka kruunaisi suomalaistähden uskomattoman kauden – vastustajan valmentajalta eriävä mielipide

Lauri Markkanen kahmaisemassa arvostetun NBA-palkinnon – näin sensaatiomaista suomalaisen kehitys on ollut 2:10
"Lauri Markkanen on omissa korkeuksissaan" – Utahin suomalaistähti kahmaisemassa arvostetun NBA-palkinnon: näin sensaatiomaista suomalaisen kehitys on ollut

Utah Jazzin kausi on saamassa tulosten valossa kurjan päätöksen. Paikka pudotuspelikarsinnoissa on entistä kauempana, kun joukkue hävisi Suomen aikaa keskiviikkoaamuna Los Angeles Lakersille jatkoajan jälkeen 133–135. Mikään ei kuitenkaan tule enää sen eteen, että Lauri Markkanen lyönyt itsensä läpi NBA:n tähtiluokkaan ja kamppailee tosissaan myös pelaajan kehitystä symboloivasta palkinnosta.

Videolla: Lauri Markkanen on noussut NBA:ssa ainutlaatuiseen kategoriaan – täyttää tähtäimessä olevan palkinnon vaatimukset jykevästi

Tähdistöottelun avauskokoonpanoon talvella valittu Markkanen taistelee kauden lopulla NBA:n kehittyneimmälle pelaajalle jaettavasta palkinnosta. Syy näkyy tilastorivilläkin: Philadelphia 76ersin Joel Embiid on NBA:n ykkönen 33 pisteen ottelukeskiarvolla, mutta 25,6 pistetä per peli tehnyt Markkanen on kasvattanut NBA:n ainoana pelaajana pistekeskiarvoaan viime kauteen nähden yli kymmenellä pisteellä. Kaiken kaikkiaan suomalainen on petrannut tällä kaudella keskimäärin 10,8 pisteellä viime sesonkiin verrattuna.

Palkintoa ei ojenneta Markkaselle oikopäätä. Siitä on ansaitusti kiinnostunut myös 31,5 pistettä tällä kaudella ottelua kohti tehnyt Shai Gilgeous-Alexander, joka on parantanut keskiarvoaan viime kaudesta seitsemällä pisteellä.

Kaikki eivät varauksetta jakaisi palkintoa juuri tälle kaksikolle. New York Knicksin päävalmentaja Tom Thibodeau muistutti suojattinsa Jalen Brunson edesottamuksista.

Dallas Mavericksista viime kauden jälkeen saapunut Brunson on kerryttänyt voittotiliä viime kauteen verrattuna jopa 18 voitolla. Kasvu on mittavampi kuin Gilgeous-Alexanderilla (17) ja Markkasella (-4). 

– Sanoisin, että tärkein asia, jota hän on tuonut joukkueeseen, on voittaminen, Thibodeau perusteli Brunsonin meriittejä.

Artikkelin videolla: MTV Urheilun Kasperi Kunnas tekee selkoa, miksi Lauri Markkanen on suosikki voittamaan NBA:n kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

Vedonlyöntiyhtiöt vaikuttavat palkinnon suhteen olevan kuitenkin kauttaaltaan Markkasen voiton kelkassa, joka osoitti Hoopshype-nettisivuston haastattelussa kiitoksen myös Utahin päävalmentajalle Will Hardylle.

– Tämä ei ole suunnattu muita valmentajia vastaan. Pelaajisto ja systeemi, jota hän käyttää, ovat erilaisia. Kiitän aina joukkuetovereitani ja valmennusta tästä vuodesta. En pelaa yksi vastaan yksi -koripalloa. Liikun paljon ja korini tulevat usein syötöistä. Tämä ei olisi tapahtunut ilman heitä. Utahin systeemi hyödyntää vahvuuksiani ja kaikki pelaajat uskovat siihen, mitä teemme, Markkanen vastasi.

Markkanen on hyvin tietoinen ulottuvilla olevasta palkinnosta.

– Se olisi mahtavaa. Olen todella ylpeä kovasta työstäni ja tähdistöottelusta, kun tiedän mitä olen käynyt läpi ja miten olen pystynyt kehittymään. Se (palkinto) merkitsisi paljon. Toivottavasti saan sen.

Lue myös:

    Uusimmat