Lauri Markkasen toiminta sosiaalisessa mediassa enteilee pikaista siirtoa muualle – NBA:n sisäpiiriläiseltä kutkuttavaa tietoa

Lauri Markkasen ura Chicago Bullsissa on tulossa vääjäämättä päätökseensä. Ylen haastattelussa seurasiirtoa toivonut suomalaislaituri näyttää olevan saamassa haluamansa, mistä kertoo hänen toimintansa sosiaalisessa mediassa.

Lauri Markkanen on aiemmin pitänyt näkyvästi esillä siteitään Chicago Bullsiin, mutta nyt 24-vuotias jyväskyläläinen on siivonnut Instagramin ja Twitterin profiiliensa kuvailuista kaikki maininnat seurajoukkueestaan.

Markkanen on myös lakannut seuraamasta Bullsin virallista tiliä Instagramissa.

Liike on sinänsä ymmärrettävä, sillä Markkasella ei ole sopimusta Bullsin kanssa, ja hänen pelaajaoikeuksiensa tiedetään olevan seuralle tällä hetkellä enää kauppatavaraa.

Markkasta ei voi pitää järin aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä, joten Bulls-siteiden siivoamista voi pitää tietynlaisena enteenä siitä, että seurasiirto odottaa suomalaista aivan nurkan takana.

Ylelle Markkanen kertoi aiemmin haluavansa siirtyä toiseen NBA-seuraan Chicagosta. 213-senttinen laituri lisäsi myös saaneensa useita hyviä tarjouksia muista seuroista.

Urheilujulkaisu The Ringerin NBA:n sisäpiiriläiseksi tituleerattu toimittaja Kevin O’Connor kertoi kutkuttavaa tietoa Markkasen mahdollisesta uudesta osoitteesta aiemmin tällä viikolla julkaistussa Mismatch-podcastissa.

– Olen kuullut, että Dallas on kiinnostunut Markkasesta. (Bullsilla) on mahdollisuuksia tehdä kauppaa (Markkasesta) Dallasin ja Charlotten kanssa. Nuo kaksi seuraa ovat niitä, joista kuulen eniten tällä hetkellä, O’Connor kertoi.

Charlotte Hornets olisi erittäin mielenkiintoinen osoite, mutta seura teki tällä viikolla kaksivuotisen sopimuksen vapaan agentin Kelly Oubre juniorin kanssa, joten näistä kahdesta seurasta Dallas Mavericks vaikuttaisi todennäköisemmältä vaihtoehdolta.

Kiinnostusta riittää puolin ja toisin

Mavericks oli tiettävästi erittäin kiinnostunut Markkasesta jo silloin, kun suomalainen varattiin NBA:han kesällä 2017. Bulls poimi Markkasen kuitenkin Minnesota Timberwolvesin varausvuorolta seitsemän, kun Mavericks varasi Dennis Smith juniorin draftin yhdeksännellä vuorolla.

Aiemmin tänä kesänä Chicago Sun-Timesin koripallotoimittaja Joe Cowley kertoi Markkasen haluavan pelata Dallas Mavericksin riveissä.

– Yksi paikka, johon hän haluaisi itse päätyä on Mavericksiin, jossa hän pääsisi pelaamaan takamies Luka Doncicin ja ison miehen Kristaps Porzingisin kanssa, Cowley kirjoitti toukokuun lopussa.

22-vuotias Doncic on noussut viimeisen parin kauden aikana NBA:n supertähtien joukkoon. Slovenialainen hilasi maansa Tokion olympialaisten välieriin.

Mavericksilla on tällä hetkellä runsaasti tilaa palkkakattonsa alla, joten Markkasen saapumiselle olisi urheilullisen tilauksen lisäksi myös taloudellisia edellytyksiä.

Markkanen on pelannut NBA:ssa neljä kautta. Viime kaudella suomalainen pelasi 51 ottelua ja keräsi niissä 13,6 pistettä ottelua kohden. Keskiarvo on hänen uransa alhaisin, mutta lukemaa laski kauden lopulla vähentynyt vastuu.

Suomalaislaituri putosi penkille sen jälkeen, kun Bulls hankki Nikola Vucevicin Orlando Magicista etukentän hyökkäystähdeksi.

Lue myös:

    Uusimmat