Lauri Markkasen kolmoset ohi, Chicago Bullsin päävalmentaja käski vähentää yrityksiä

Lauri Markkasen ja Chicago Bullsin voittotili koripallon NBA:ssa on avaamatta vuoden 2019 puolella. Keskiviikon kierroksella Markkanen jäi kymmeneen pisteeseen, kun Chicago kärsi viidennen perättäisen tappion viiden ottelun vieraskiertueensa aluksi.

Länsilohkossa viidentenä oleva Portland Trail Blazers kukisti Chicagon 124–112. Runkosarjan puolivälissä Bulls on voittanut kymmenen ottelua ja hävinnyt 31 ottelua.

Portland puolusti Markkasta tiiviisti, eikä suomalainen päässyt kovin hyviin heittopaikkoihin. Markkanen pelasi runsaat 32 minuuttia ja sai sisään kolmasosan pelitilanneheitoistaan. Kolmen pisteen kaaren takaa Markkanen yritti kolme kertaa, mutta kolmoset eivät uponneet.

Chicago Sun Times -lehden mukaan Bullsin valmentaja Jim Boylen kannustaa joukkuettaan vähentämään kolmen pisteen heittoyrityksiä, mutta luomaan hyviä paikkoja kolmen pisteen heitoille.

Portlandia vastaan Markkanen kirjautti pisteiden lisäksi viisi levypalloa, kolme torjuntaa, kaksi koriin johtanutta syöttöä ja yhden riiston.

Tulokas Carter oli tehokkain 

Kamppailu eteni suurimmaksi osaksi Portlandin hallinnassa, vaikka joukkueiden välinen ero ei käynytkään yli 10 pisteessä ennen viimeistä neljännestä.

Chicagon paras pistemies oli 22 pistettä upottanut tulokas Wendell Carter Jr

– Olen pettynyt tappioon, mutta en lannistunut, Chicagon valmentaja Boylen kommentoi seuran Twitterissä ja oli erityisen innoissaan Carter juniorin pelaamisesta.

Carter junior arvioi ESPN:lle, ettei Chicago pysynyt sovitussa pelisuunnitelmassa, mutta joukkue kasvaa ja oppii.

Voittajien riveissä CJ McCollum heitti kentän korkeimman pistemäärän, 24 pistettä.

Chicago kohtaa vieraskiertueellaan seuraavaksi hallitsevan mestarin Golden Staten. Kiertueen muut vastustajat ovat Utah, Los Angeles Lakers ja Denver. Kotiyleisönsä eteen Bulls pääsee seuraavan kerran 19. tammikuuta, kun vastaan tulee Miami.

Lue myös:

    Uusimmat