Lauri Markkanen joukkueensa paras pistemies – lyötiin lopuksi penkille

Lauri Markkasen Chicago Bulls on taipunut tappioon koripallon NBA:ssa Cleveland Cavaliersin vieraana. Cleveland voitti kotikentällään 117–111.

27 minuuttia pelannut Markkanen pussitti 16 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Kolmosia Markkanen upotti kuudella yrityksellä kaksi. Pelitilanneheitoista upposi vain joka kolmas, Markkanen teki pisteistään kuusi vapaaheitoista. Hän kirjautti myös kolme syöttöä ja yhden torjunnan.

Markkanen oli joukkueensa paras pistemies jaetusti Zach LaVinen kanssa. Vastuu jakautui Chicagon pelaajien kesken tasaisesti, sillä Otto Porter Jr. ja Wendell Carter Jr. ylsivät 15 pisteeseen ja vaihtomies Thaddeus Young teki 14 pistettä.

Bullsin päävalmentaja Jim Boylen otti kuitenkin Markkasen penkille, kun päätösneljännestä oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia ja Chicago oli vaikeuksissa puolustuspelinsä kanssa. Young tuli Markkasen tilalle, eikä suomalaista enää nähty ottelussa.

–  Ajattelin vain, että hän (Young) oli tehnyt hyvää työtä ja päätin kokeilla sitä, Boylen selvitti NBC:n mukaan.

Clevelandin pelaajista Tristan Thompson teki 23 pistettä.

Cleveland väkevämpi viimeisellä neljänneksellä

Ottelu oli tasainen, mutta Bulls piti suurimman osan ottelun avauspuoliskosta niukkaa johtoa. Tauolla Chicagon johto oli kolme pistettä.

Bulls lähti vielä päätösneljännekselle kahden pisteen johdossa, mutta Cleveland oli lopussa niukasti parempi ja punnersi voittoon.

Chicago on nyt hävinnyt neljä kauden viidestä ensimmäisestä ottelustaan. Vaikka odotukset Bulls-fanien keskuudessa olivat hitusen korkeammalla kuin vuosi sitten, kertoo alkukausi, että joukkueella on vielä paljon työtä tehtävänä.

Cavaliersia vastaan puolustuspeli oli jälleen Bullsin heikkous, ja Cleveland vei levypallot 47–32.

Markkasen tehot olivat samalla tasolla kuin edellisessä ottelussa New York Knicksiä vastaan, jolloin hän teki 18 pistettä. Sitä ennen suomalainen jäi kahdessa perättäisessä pelissä yhdeksään pisteeseen tehtyään kauden avauspelissä muhkeat 35 pistettä.