Lauri Markkanen teki jo teininä vaikutuksen NBA-legendaan – tämän takia suomalaistähti on niin hyvä: “Ainut asia, mitä vihasin"

Byron Scott vertaa Lauri Markkasta NBA-tähteen ja ennustaa lupaavaa tulevaisuutta 0:57
Katso! Markkanen muistuttaa Byron Scottin mielestä yhtä NBA-huippua, joka jää kuitenkin tarkemmassa vertailussa Laurille kakkoseksi.

Kolme NBA-mestaruutta pelaajaurallaan voittanut Byron Scott vieraili juhannusviikolla Suomessa. Los Angeles Lakersin entinen takamies ja päävalmentaja kertoi MTV Urheilulle, miten suuren vaikutuksen Lauri Markkanen on häneen vuosien saatossa tehnyt.

Markkanen, 26, murtautui viime kaudella NBA:n eliittiin ja voitti sarjan kehittyneimmän pelaajan palkinnon. Scott sanoo seuranneensa Utah Jazzin laitahyökkääjää tämän ollessa jo nuori ja tiennyt hänen menestyvän jo kauan aikaa sitten.

– Olen tarkkaillut häntä aina siitä lähtien kun hän pelasi Arizonan yliopistossa. Ainut asia, mitä vihasin nähdä, oli hänet päävihollisemme joukkueessa, naurahtaa Scott, joka pelasi itse aikoinaan toisen paikallisen yliopiston, Arizona Staten joukkueessa.

– Taidollisesti näin kuitenkin heti, että tästä pojasta tulee hyvä. Hänellä on kaikki työkalut. Hän on pitkä, atleettinen, osaa heittää ja kuljettaa. Hänellä on tarvittavaa kovuutta. Se yleensä vie 4-5 vuotta sopeutua NBA:han, etenkin kun tulee ulkomailta, ja minusta hän on käsitellyt sen todella hyvin.

Scott sanoo, että seurasi Markkasta lähemmin hänen pelatessa vielä Chicago Bullsissa. Hän on kuitenkin kuullut suomalaistähdestä paljon hyvää ystävänsä ja Markkasen joukkuetoverin Jordan Clarksonin kautta. Parhaimmiksi osa-alueiksi Scott nostaa Markkasen heittämisen ja atleettisuuden.

– Markkanen on yksi niistä pelaajista, jolla on eväät pelata 12, 13, tai 14 vuotta NBA:ssa ja nauttia loistavasta urasta. Hänen uransa tulee ehdottomasti olemaan vain nousujohteista. Hänellä on se tarvittava ajattelutapa ja työmoraali.

Näkisitkö hänet jonain päivänä Lakersissa?

– Rakastaisin nähdä hänet Lakersissa! Me pidämme kavereista, jotka osaavat pelata, Scott painottaa leveä hymy kasvoillaan.

Kuuntele ylälaidan videolta, ketä entistä NBA-huippua Markkanen Scottin mielestä muistuttaa, ollen kuitenkin jo tätä “parempi versio”.

Lue myös:

    Uusimmat