Lauri Markkanen sai rumaa kohtelua – entinen joukkuekaveri murjoi tylysti suoraan kasvoihin

Lauri Markkanen pelasi yhden NBA-koripallokauden parhaista otteluistaan, kun Chicago Bulls otti 126–120-jatkoaikavoiton Washington Wizardsista. Pelin tiimellyksessä vielä vähän aikaa sitten Markkasen joukkuekaverina pelannut Bobby Portis antoi suomalaiselle kättä kasvoihin.

Markkanen nakutti 32 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 12/21, poimi 13 levypalloa ja jäi viidellä korisyötöllä vain yhden päähän NBA-uransa yhden ottelun ennätyksestä.

Kahdeksasta kolmosyrityksestään Markkanen sai sisään viisi. Niistä tärkein lisäsi Bullsin johdoksi 124–119, kun jatkoaikaa oli jäljellä 32 sekuntia. 

Lisälatausta otteluun toi se, että vastakkain oli entisiä joukkuetovereita. Kauden Bullsissa aloittaneet Bobby Portis ja Jabari Parker saivat kumpikin 38 minuuttia peliaikaa entistä seuraansa vastaan. Portis keräsi 15 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi torjuntaa. Parker taas oli Wizardsin paras korintekijä 28 pisteellä.

Portis sai epäurheilijamaisen virheen osuttuaan Markkasta kasvoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 50 sekuntia. Markkanen syöksyi korille, Portis haroi ohi pallosta ja pamautti avokämmenellä suomalaista keskelle kasvoja. Hän läimäytti vielä toisella kädellään Markkasen kasvoihin. Markkanen upotti vapaaheitot ja kasvatti Bullsin johdoksi 112–109.

–  En ole nähnyt tilannetta uudelleen, mutta en usko että se oli tahallista. En usko että hän on sellainen. Bobby vain pelaa aina niin kovaa, että kaikenlaista tapahtuu, Markkanen kommentoi tilannetta ESPN:n nettisivuilla.

Portis itse sanoi, että tavoitteli vain palloa.

– Ei se ollut likainen teko. Niin vain kävi.

Vaihtokaupassa Washingtonista Chicagoon siirtynyt Otto Porter Junior ei pelannut olkapäävamman takia. Bullsin kauden paras pistemies Zach LaVine oli sivussa jalkavaivojen vuoksi.

–  Osoitimme, että vaikka meiltä puuttuu pelaajia, pystymme nostamaan tasoamme ja voittamaan, Markkanen sanoi BullsTV:n haastattelussa.

Bullsin pelinjohtaja Kris Dunn heitti kauden parhaat pisteensä 26, joista kahdeksan syntyi jatkoajalla. Dunn myös syötti 13 koria.

– Olen uhrautunut tälle joukkueelle, sillä meillä on niin monia korintekijöitä. Ymmärrän sen. Samaan aikaan minulla on olo, että minun on palattava siihen, mitä minä teen. Minun on oltava aggressiivisempi, Dunn sanoi Chicago Tribunen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat