Lauri Markkanen sai vastustajalta tylyä erityiskohtelua – ratkaisuhetkien suoritus keräsi ylistystä: "Fyysinen peto"

NBA:ssa Lauri Markkasen Utah Jazz on voittanut Orlando Magicin kotikentällään Salt Lake Cityssä. Ottelu päättyi luvuin 112–108.

Joukkueensa ja samalla koko ottelun pistekuningas oli Markkanen, joka tykitti 28 pistettä ja sai 12 levypalloa. Erinomaista kautta pelaava Markkanen sai Orlandolta erityiskohtelua, ja häntä rikottiin ottelussa huimasti 21 vapaaheiton arvoisesti. Suomalaislaituri pussitti viivalta 17 pistettä.

Edellisen kerran Utah Jazzin pelaajaa oli rikottu 21 vaparin edestä vuonna 2003. Tuolloin viivalle asteli legendaarinen Karl Malone.

Pelitilanneheitoissa Markkasen sihti kärsi tarkasta vartioinnista: yhteensä 13 yrityksestä vain neljä upposi sisään. Yksi onnistunut pelitilanneheitto oli kahden pisteen arvoinen, loput onnistuneet korit syntyivät kolmen pisteen kaareen takaa (3/6).

Pisteiden ja levypallojen ohella Markkanen tilastoi kaksi koriin johtanutta syöttöä ja yhden riiston ja yhden heiton torjunnan, joista jälkimmäisin tuli ratkaisuhetkillä viimeisellä neljänneksellä. Blokin jälkeen Markkasta rikottiin jälleen ja hän asteli vapariviivalle sinetöimään Utahin voiton.

Markkasen suoritus keräsi ylistystä ottelun jälkeen.

– Se oli aika hyvä, eikö ollutkin, Markkanen myhäili leikkisässä sanavaihdossa Walker Kesslerin kanssa.

Tulokaspelaaja Kessler kahmi ottelussa peräti seitsemän heitontorjuntaa.

– Opetin hänelle kaiken, mitä hän tietää blokkaamisesta, Kessler veisteli.

Päävalmentaja Will Hardy kuittasi Markkasen huiman vaparisaldon ytimekkäästi.

– Hän ymmärtää loistavasti sen, että hän on fyysinen peto, Hardy totesi.

– Hän on tehnyt hyvää työtä ymmärtääkseen, miten käyttää kehoaan ja leikkausmahdollisuuksiaan. Hän ei ujostele kontaktia, ja NBA:n sääntöjen myötä siitä saa usein etua, koska puolustavan pelaajan on pelattava täydellisesti, kun vastustaja juoksee korille, Hardy totesi.

Markkanen myönsi haluavansa pelata fyysistä koripalloa ja ajaa ahnaasti korille. Hänen vapaaheittomääränsä ovatkin kauden edetessä kohonneet huomattavasti.

– Yritän donkata joka paikasta ja saada siinä samalla hieman vapaaheittoja, Markkanen tuumasi.

Voitto on Utahille toinen peräkkäinen, sillä edellisessä ottelussa kaatui Markkasen entinen seura Cleveland Cavaliers. Kymmenestä viime ottelustaan Utahilla on kolme voittoa.

Alkukaudesta liigan länsilohkon kärkipäässä keikkunut Utah on valunut sarjataulukossa sijalle 8. Ensi yönä Markkasen Utah isännöi Philadelphia 76ersia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja