Lauri Markkasen hirmusuoritus nousi nettihitiksi – NBA-tähti kuvaili temppua uskomattomaksi: "Tuo menee hänen uransa highlight-koosteeseen"

Lauri Markkasen donkkaus Cleveland Cavaliersin ja Denver Nuggetsin välisessä ottelussa on noussut sosiaalisessa mediassa hittivideoksi.

Markkanen aloitti ottelun räväkästi. Hän ensin nappasi pallon puolustuspäässä katkomalla Nuggetsin Nikola Jokicin antaman syötön ja rynnisti sen jälkeen korintekopuuhiin. Viime kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu montenegrolaissentteri jäi jyrän alle, kun Markkanen donkkasi pallon koriin.

Jokic kalasteli tilanteessa hyökkääjän virhettä, mutta seisoi rynnistyskaaren sisäpuolella ja joutui lopulta vain keräilemään itsensä ylös parketin pinnasta.

Cleveland Cavaliersin päävalmentajan J.B. Bickerstaffin mukaan Markkasen donkki oli ihanteellinen tapa aloittaa voitokas ottelu.

– Minusta se löi alkutahdit koko ottelulle, että pelaamme päättäväisesti ja aggressiivisesti. Hän olisi toki voinut tehdä jotain hienovaraisempaa, mutta joskus on vain lyötävä vasaralla, Bickerstaff kuvaili seuran verkkosivuilla.

Clevelandissa mestaruutta vuonna 2016 juhlinut ja viidesti NBA:n tähdistöottelussa pelannut Kevin Love antoi nuoremmalle joukkuetoverilleen varauksetonta ylistystä donkkauksestaan.

– Aivan uskomaton. Katsoin sen muutamaan kertaan uudelleen ottelun jälkeen. Hän piti palloa kädellään loistavasti. Okei, nämä kaverit ovat 213-senttisiä, mutta hän pystyy pitämään palloa hienosti kädessään. Kun hän pääsee tuohon paikkaan, häntä joko rikotaan tai hän paiskaa pallon koriin, Love kertasi.

– Tuo menee hänen uransa highlight-koosteeseen, se oli kaunista.

Cavaliersissa vaihtopelaajaksi pudonnut mutta huimat 32 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Love kertoi puhuneensa donkkaamisesta Markkasen kanssa otteluaamuna.

– Kun katsoo häntä harjoituksissa ja alkulämmittelyissä ja joissain aiemmissa harjoitusotteluissa, hänellä on ollut komeita donkkeja. Ennen tätä iltaa hänellä ei kuitenkaan ollut vielä yhtään donkkausta tällä kaudella, tuo taisi olla hänen ensimmäisensä, vai mitä?

– Hän puhui asiasta tänä aamuna. Tuo oli aika hyvä aloitus häneltä, Love myhäili.

Markkasen suoritus on kerännyt valtavasti ihailua ja jakoja sosiaalisessa mediassa. Suomalaislaiturin suoritus noteerattiin myös NBA:n kierroksen parhaat donkit keränneessä koosteessa.

Kolmospaikalla jälleen ottelun aloittanut Markkanen napsi ottelussa yhteensä 12 pistettä, vaikka hänen heittopelinsä ei vieläkään ollut uomissaan.

Cleveland Cavaliers voitti ottelun Loven ja Jarrett Allenin tehoiltojen myötä lukemin 99–87. Voitto oli Cavsin toinen perättäinen.

Lue myös:

    Uusimmat