Lauri Markkanen on löytänyt selkeän syyn vaikeuksilleen: "En käytä sitä tekosyynä"

Samalla kun Lauri Markkasen muu perhe viettää poikkeustilassa aikaa Suomessa, suomalaistähti harjoittelee omatoimisesti Chicagossa. Markkanen vastaili fanien kysymyksiin keskiviikkona Koripalloliiton YouTube-kanavalla.

Bulls-tähti on pelannut NBA:ssa kolme kautta, joista keskimmäinen on ollut tilastojen valossa toistaiseksi paras. Vaikeampaan viime kauteen on löytynyt pelaajan omissakin arvioissa jo syitä. 

– Minulla kesti hetken aikaa tottua meidän uuteen pelisysteemiin ja löytää ne paikat, milloin pystyn olemaan aggressiivinen, milloin hyökkään, heitän ja ajan korille. Pelityylimme vaihtui edellisvuodesta paljon, en käytä sitä tekosyynä, mutta onhan se ihan normaalia, että siihen tottuminen kestää hetken, Markkanen sanoi Koripalloliiton YouTube-kanavalla.

– Alkukauden osalta en murehtinut. Niitä pätkiä tulee kaikille, kun heitto ei uppoa. Se napsahtaa kyllä jossain vaiheessa kohdilleen.

– Aloitimme sen (uuden pelitavan) harjoittelun syksyllä ennen harjoitusleiriä. Olihan se alku aika hinkkaamista. Selvitetään, mitä jokaisesta kuviosta haetaan ja mitkä ovat mahdollisuudet. Joulun jälkeen se alkoi vasta toimia.

Eniten kehitysaskeleita Markkanen pyrkii ottamaan tulevaisuudessa tasaisuudessa. Jos hän saisi valita yhden ominaisuuden toiselta NBA-pelaajalta, suomalainen valitsisi Houston Rocketsin Russell Westbrookin urheilullisuuden.

– Puolustamisessa minun on myös kehityttävä. Tällä kaudella en saanut levypalloja niin paljon kuin pystyisin saamaan, Markkanen sanoi.

NBA:n odotetaan mediatietojen perusteella avaavan harjoituskeskukset joukkueiden käyttöön perjantaina. Asiasta ei ole annettu virallista vahvistusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja