Lauri Marjamäki innoissaan Jokerien kasvojenkohotuksesta: "Tason pitää silti olla kohdallaan"

Lauri Marjamäki innoissaan Jokerien kasvojenkohotuksesta:"Tason pitää silti olla kohdallaan" 15:10
Lauri Marjamäki kertoo Huomenta Suomessa Jokerien valmistautumisesta kautee.

KHL-kauteen valmistautuva Jokerit aloitti yhteiset jääharjoitukset maanantaina. Huomenta Suomen vieraana käynyt Lauri Marjamäki on erittäin tyytyväinen joukkueen uuteen, sinivalkoiseen ilmeeseen. 

Jokerien viime kausi oli ristiriitainen. Helsinkiläisjoukkue sijoittui läntisessä konferenssissa neljänneksi, mutta pudotuspeleissä tie tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle Moskovan Dinamoa vastaan. 

– Se jätti sopivasti nälkää kauteen, Marjamäki sanoi Huomenta Suomen haastattelussa. 

GM Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ovat panneet tuulemaan siirtomarkkinoilla ja haalineet ykkösluokan suomalaispelaajia. Petri Kontiola, Mikko Lehtonen, Henrik Haapala, Veli-Matti Savinainen ja Antti Niemi ovat huippuluokan europelaajia. 

Jokerit postasi twitter-tilillään kokoonpanon, joka valmistautuu perjantaina pelattavaan ensimmäiseen harjoitusotteluun Neftehimik Nizhnekamskia vastaan. Kenttäpelaajijista (26) oli ulkomaalaisia kahdeksan. Pelaavan maalivahtikaksikon muodostavat ensi kaudella Niemi ja latvialainen Jani Kalnins

Joukkueen muovaaminen sinivalkoisemmaksi on ollut seuran suunnitelman yksi pääkohdista. 

– Tietysti niissä suomalaispelaajissakin pitää olla taso kohdallaan. Saimme joukkueeseen hyvää erikoisosaamista, Marjamäki huomautti. 

Ruskettuneita urheilijoita

KHL-joukkueiden kesä jää perinteisesti lyhyeksi, mutta se ei päävalmentajan intoa ole laimentanut. Hän kuvaili pelaajiaan "ruskettuneiksi ja urheilijan näköisiksi". 

– Otteista paistoi ilo ja raikkaus, hän sanoi. 

KHL:n vaatimukset eivät ainakaan vähene. Maanantaiotteluja on vähemmän kuin aiemmin, ja pelit painottuvat enemmän viikonloppuihin. 

Lentokilometrejäkin tulee lisää. Kun viime kaudella Jokerit lensi 50 700 kilometriä, tällä kaudella luku on 58 300 kilometriä. 

Kausi alkaa 3. syyskuuta kotiareenalla Avangard Omskia vastaan. 

– Tykkään KHL:ssä valmentamisesta. Siellä pitää olla valmis voittamaan. 

Lue myös:

    Uusimmat