Laurenin vauva kuoli kohtuun raskauden viime metreillä: Työnantajan toiminta järkyttää – pomo peruutti sähköpostiviestillä äitiysloman ja komensi töihin

Australialaisäiti menetti tyttärensä ennen tämän syntymää. Työnantajan reaktio oli järkyttävä. 

Australialainen Lauren oli 35. viikolla raskaana, kun hän huomasi vauvansa Fiyorin liikkeiden vähentyneen. Hän kääntyi lääkärin puoleen ja sai sydäntäsärkeviä uutisia. 

– Menin tarkastukseen ja sain kuulla, että tyttäreni oli menehtynyt, Lauren kertoo A Current Affair -ajankohtaisohjelmassa. 

Hän joutui synnyttämään tyttärensä ja kuvaa kokemuksen olleen äärimmäisen raskas. 

– En usko, että olin vielä edes kunnolla tajunnut tilanteen mittasuhteita. Tyttäreni oli poissa ja perheessämme oli valtava aukko. 

Laurenille oli etukäteen luvattu 13 viikkoa palkallista äitiyslomaa, minkä lisäksi hän oli aikonut olla palkatta kotona vuoden verran. Joitakin viikkoja Fiyorin syntymän jälkeen sähköpostiin kuitenkin kilahti viesti. 

Työnantaja oli laatinut Laurenille virallisen ilmoituksen, jonka mukaan hänen äitiyslomansa ja palkaton vapaansa oli peruttu ja hänen odotettiin palaavan takaisin töihin. 

Nuori äiti meni ilmoituksesta sanattomaksi.

– Minulla oli pieniä lapsia, joita minun piti auttaa surun yli, minun piti toipua vauvani synnytyksestä, minun piti järjestää hautajaiset. Se oli järkyttävää. 

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä​​​​​​​

Laurenille selvisi, että työnantajan toiminta noudatti täysin Australian lakipykäliä: lain mukaan yksityinen työnantaja ei ole velvollinen tarjoamaan sovittua palkallista äitiyslomaa, jos raskaus päättyy lapsen kuolemaan. 

– Koin, että minut oli vaiennettu, ja se vain lisäsi suruani. 

Lauren palasi töihin vain kuusi viikkoa tyttärensä syntymän jälkeen. Hän on sittemmin saanut terveen tyttövauvan, ja kertoo ohjelmassa haluavansa varmistaa, että lapsi kuulee edesmenneestä isosisarestaan. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja