Salkkarit-näyttelijä Maarit Poussa löysi kiireisten ja haastavien vuosien jälkeen liikunnan ilon: "Oloni on todella hyvä tällä hetkellä"

6:03
Näin Maarit Poussa kertoi helmikuussa uudesta hiihtoharrastuksestaan MTV Uutisille

Maarit Poussa iloitsee siitä, että liikunnan ilo on jälleen läsnä hänen arjessaan. Hoikistunut Salkkarit-näyttelijä ei kuitenkaan tahdo julkisesti puhua karistetuista kiloista tai siitä, kuinka paljon vaatekoko on pienentynyt.

Salatut elämät -sarjan Jutan roolissa jo pidemmän aikaa viihtynyt Maarit Poussa kertoi MTV Uutisille viime talvena hurahtaneensa yllättäen hiihtoon, kun myös pääkaupunkiseudulla laduille pääsi sivakoimaan runsaslumisena talvena useamman kuukauden ajan.

Poussa tunnusti tuolloin, että myös Salkkarit-fanit ovat huomanneet hänen hoikistuneen silmin nähden. Hän ei tahdo puhua siitä, kuinka paljon vaatekoko on pienentynyt tai kiloja on karissut.

– Haluaisin enemmän semmoista tietynlaista rentoutta näihin kokoon liittyviin asioihin. Se on hirveän kilokeskeistä samalla tavalla kuin urheilukin tavoitekohtaista. Jo nuorten harrastaminen on todella tuloskeskeistä, Poussa pohti MTV:lle Salattujen elämien pressipäivänä.

Näyttelijä tähdentää, että hänen kohdallaan kyse on paremminkin elämäntavasta, vaikka myöntää, että kyseessä on joka kerta tietoinen valinta, kun lenkkitossut vetää jalkaansa. 

– Tässä on ollut haastavampia ja kiireellisempiä vuosia, jolloin olen ikävä kyllä laiminlyönyt itseäni enemmän. Nyt kuvio on normalisoitumassa: Olen aina ollut urheilullinen ja tykännyt tehdä monenlaisia juttuja, kertoo Poussa, jolla on tapana yhden lajin sijaan kokeilla milloin mitäkin. 

– Liikunta tuo minulle puhdasta iloa, eikä toiminta ole kauhean tavoitteellista ja kireää. On tietysti kiva kuulla, että sen huomaa ulospäin. Oloni on todella hyvä tällä hetkellä, hän hymyilee.

Poussa kertoo, että hänellä on ystävänsä kanssa kahden hengen urheiluseura, joka vaihtelee lajia usein. Viimeisimmäksi kaksikko oli painnonoston alkeiskurssilla.

– On oltu boot campeissa, vesijuoksussa ja juoksukoulussa. Nyt tuli tämmöinen idea. Lisäksi aloitimme talviuinnin. Siihen olen hurahtanut vakavasti, hän listaa ja kertoo, että kesällä lajivalikoimaan kuuluvat muun muassa juoksu ja tennis.

Salkkareiden kesätauolla Poussa aikoo liikunnan lisäksi työstää muita omia projektejaan ja lomailla rennosti kotimaassa. Hän suunnittelee viettävänsä paljon aikaa kotikulmilla Helsingissä.

– En ole käynyt terasseilla moniin vuosiin. Se ei ole ollut tietoinen päätös, mutta nyt tuntuu siltä, että haluan käydä terasseilla! Saaristo kiinnostaa myös kovasti, hän suunnittelee.

Jutan roolissa Poussa kertoo viihtyvänsä mainiosti. Hän kehuu, että vauhtia on piisannut ja kevään aikana kohtaukset ovat olleet hauskoja.

– Ei ole kertaakaan tullut näiden vuosien aikana päivää, että olisin leipääntyneenä lähtenyt töihin.

Jutta on viihtynyt jo pidemmän aikaa aiemmin Pihlajakadun pahiksena tunnetun Aaro Vaalanteen (Teemu Lehtilä) seurassa. 

– En tiedä, mikä elämässä saatikka sarjan hahmoilla on kestävää, mutta kyllähän he jollain lailla on saaneet aina selvitettyä yllättävänkin nätisti ristiriitansa, joita on toki ollut useampiakin, näyttelijä kuvailee hupaisaksi luonnehtimansa parin suhdetta.

Kipakka roolihahmo on ajautunut Salkkareissa muun muassa baaritappeluun ja kierrokset nousevat muutenkin toisinaan nopeasti. Poussa myöntää ajatelleensa aiemmin, että Jutan kipakkuus on täysin omaa luokkaansa ja ettei hän itse ainakaan ole samanlainen. 

– Äsken tehtiin kohtauksia, joissa tämä puoli tuli aika isosti esiin. Huomasin, että kyllähän se lähtee minusta aika luontevasti, eli sen täytyy olla jotenkin tuttua. Ehkä se on puoli, joka on minulle oma sokea piste, Poussa pohtii ja sanoo kuulleensa siihen viittaavia kommentteja myös tutuilta ja tuntemattomammiltakin yllättävissä tilanteissa.

– On sanottu, että "älä nyt suutu", ja olen vastannut, että mitä, en minä ole suuttunut yhtään. Näkisitpä vain sitten, kun suutun. Kyllä se temperamentti on aika määräävä luonteenpiirre, mutta lapset ovat ehkä saaneet sitä vähän siloteltua, hän nauraa.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Viikon jaksot katsottavissa ennakkoon C Moressa!

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja