Jo kotikoulun toinen päivä hajotti tämän israelilaisäidin – "mahdoton" etäopetus saa tylytystä: "Nyt lapsemme saavat tietää, kuinka tyhmiä olemme"

Israelilaisäidin hermo on koetuksella kotikoulun vuoksi.

Israelilainen neljän lapsen äiti jakoi hulvattoman videon, johon useampi vanhempi ympäri maailmaa voi tällä hetkellä samaistua. Videosta kertoo muun muassa New York Post. Koulujen sulkeuduttua Israelissakin koronaviruksen vuoksi Shiri Koenigsberg Levy, 41, on joutunut katsomaan, kuinka 8–15-vuotiaiden lasten etäopiskelu ei ole sujunut lainkaan toivottuun malliin perheen kodissa Ashkelonissa.

 – Jos emme kuole koronavirukseen, kuolemme etäopiskeluun, äiti raivoaa videolla.

"Se ei ole normaalia"

Vain kahden päivän kotikoulun jälkeen kuvattu video osoittaa, etteivät opiskelut ole sujuneet äidin näkökulmasta kovinkaan sujuvasti.

 – Kuunnelkaa, tämä ei toimi! Tämä kotikoulu on todella mahdotonta. Se ei ole normaalia, Shiri huutaa hepreaksi videollaan.

Äiti kertoo, että vaikka ollaan vasta kakkospäivässä, WhatsApp-viestejä on tullut jo "miljoonia".

 – Minulla on neljä lasta, olkoot he terveitä, mutta kuvitelkaa, kuinka monta viestiä, kuinka monta opettajaa jokaisella lapsella, kuinka monta ainetta jokaisella lapsella, äiti kuvailee.

 – Minulla on vain kaksi tietokonetta kotona. He tappelevat aamusta asti tietokoneista.

Äiti naureskelee myös erään opettajan harhakuville.

 – Yksi tyttäreni opettajista asuu mielikuvitusmaailmassa ja luulee, että hän nousee ylös kahdeksalta aamulla nähdäkseen opettajansa ruudulla. Aamukahdeksalta hän onnistuu kierähtämään ylös sängystä, äiti korjaa opettajan harhaluuloja.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Madaltakaa odotuksia"

Shirin nuorin poika puolestaan sai opettajaltaan nuotit. Tätä äiti ei pysty ymmärtämään laisinkaan.

 – Mitä minun pitäisi tehdä tällä? Mitä, onko minulla bändi kotona? En minä osaa lukea nuotteja! Himmatkaa vähän, madaltakaa odotuksia. Tämä ei ole loogista, äiti toruu opettajia.

Äiti raivoaa myös siitä, että saa koululta viestejä, joissa kysellään, kuinka joku hänen lapsistaan jaksaa.

– Hän viettää koko päivän puhelimellaan – hän on kunnossa! He eivät lakkaa syömästä? Kuinka hän voi? Kysy, kuinka minä jaksan? Hajoan palasiksi! Menen yhden lapsen luota toisen luo – tässä luonnontieteitä, tässä matikkaa, äiti paasaa.

Äiti haluaisi myös tietää, kuinka hänen tulisi osata kaikki etätunneilla käsitellyt aiheet.

– Nyt lapsemme saavat tietää, kuinka tyhmiä olemme! On vasta toinen päivä. Jos emme kuole koronavirukseen, kuolemme etäopiskeluun. 

"Huumori on terapiaa"

Somesuosiota humoristisella videollaan saanut Shiri kertoi israelilaiselle Ynet-uutissivustolle, että "tämä ei ole loma".

– Olen todella ankara nyt. Olemme oikeasti kotona. Kukaan ei tule sisään, kukaan ei lähde, hän kertoo.

Perhe kuitenkin selviää Shirin mukaan huumorin avulla.

– Huumori on terapiaa elämässäni. Minulle se on lääke jokaiseen kriisiin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Juttua muokattu 30.3.2020 kello 20.45: Jutussa oli aiemmin väärä, toisen artikkelin otsikko. Otsikko korjattu vastaamaan tämän jutun sisältöä. Lisäksi korjattu ingressi, jonka tilalla oli aiemmin vain satunnaisia kirjaimia. Kello 21.05 Juttua täydennetty, otsikkoa muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat