Lauantaista kevään tähän asti lämpimin päivä, sunnuntaina myräkkä

Viikonloppu on kaksijakoinen. Lauantaista ennustetaan lämmintä ja melko aurinkoista, sunnuntaina sataa ja tuulee taas puuskaisesti.

Tänään perjantaina etelässä on poutaa. Pohjoisessa ja paikoin maan keskiosassa tulee sateita.

– Sateet tulevat sitä lumisempina, mitä pohjoisemmaksi mennään. Tuuli voimistuu päivän aikana maan etelä- ja keskiosassa ja illalla voi olla paikoin kovia puuskia, toteaa MTV uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lauantaiksi sateet väistyvät ja päivä ainakin alkaa koko maassa aurinkoisena. Edessä on todennäköisesti kevään tähän asti lämpimin päivä. Kevään toistaiseksi korkein lukema on 8. maaliskuuta Ahvenanmaan Jomalassa mitattu 13,5 astetta.

– Etelässä ja lounaassa voidaan lauantaina päästä lähes 15 asteeseen, lämpimintä on todennäköisesti lounaan sisämaassa.

Maan keskiosassa ollaan kymmenen ja pohjoisessa viiden asteen vaiheilla.

Sunnuntaiksi lännestä saapuu matalapaine.

– Tuuli voi voimistua merellä myrskylukemiin. Maa-alueilla tuuli on jälleen puuskaista maan etelä- ja keskiosassa. Lyhytaikaisesti puuskat voivat olla kovia, maan keskiosassa tuuli pysyy voimakkaana pitempään. Paikalliset tuulivahingot ovat jälleen mahdollisia, sanoo Aleksi Jokela.

Sunnuntaina päivällä sateita tulee etenkin maan etelä- ja keskiosassa, illalla sateet siirtyvät kohti pohjoista. Sateet ovat vettä, räntää ja pohjoisessa myös lunta.

Viikonlopun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:






Uusimmat