Mainos

Lataa kännykkä kengänpohjastasi kävelyn jälkeen - Keksintö jo totta Irakissa

Nuori irakilainen Baha al-Hasnaw on saattanut tehdä maailmaa mullistavan keksinnön. Hänen matkapuhelimensa nimittäin saa virtaa kengänpohjasta, jonne on kätketty laturi. Lisäenergiaa syntyy joka askeleella.

Keksintö on erityisen merkittävä esimerkiksi juuri Irakissa, jossa kotitaloudetkin käyttävät generaattoreita sähkökatkojen tai sähköttömyyden takia. Kengissä on piilossa pieni virtajohto, jolla puhelimen voi ladata. Lisäenergiaa syntyy jokaisella askeleella.

Keksijä kertoo käyttäneensä apunaan lastensa lelujen elektroniikkaa ja vanhojen puhelinten pattereita. Hän purki nallakarhusta generaattorin ja testasi sähkövarauksen jännitemittarilla. AP:n uutinen ei kerro tarkemmin virtalähteestä, mutta monissa lasten leluissa ja esimerkiksi kelloissa on liikkeen avulla latautuvia akkuja tai paristoja.

Keksijä asensi minigeneraattorin onttoon kenkään ja vei kengän suutarille, joka puolestaan lisäsi kenkään uudet korot ja tietenkin plankkasi ne. Samalla porattiin latausjohdolle reikä.

Baha al-Hasnawi, 30 vuotta, etsii parhaillaan rahoitusta tai bisnesenkeliä auttamaan tällaisten kenkälaturien tuotannossa.

– Tästä on valtava apu esimerkiksi Karbalaan käveleville pyhiinvaeltajille, keksijä kertoi uutistoimisto AP:lle.

Keksijä on itsekin kotoisin Etelä-Irakin Karbalanista , joka on shiiamuslimeille yksi pyhimmistä paikoista ja jonne saapuu joka vuosi kymmeniä tuhansia pyhiinvaeltajia. Kaupunki on yhä sodan ja uskontokuntien riitojen runtelema ja sähköverkko toimii, jos toimii.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.