Mainos

Lasse Kukkonen hehkutti uskomattoman tarinan tekijöitä – "Kärppä on aika vikkelä poika"

3:11

Jääkiekon Suomen mestaruuden voittanut Kärpät toi tällä kaudella raikkaat mausteensa suomalaiseen jääkiekkoon. Oululaisjoukkue viljeli energistä pelitapaa, jossa haettiin rohkeasti murtavia, pitkiäkin syöttöjä ja puolustettiin eteenpäin aggressiivisesti karvaten. Myös Kärppien konkaripakki Lasse Kukkonen hehkutti oululaisten tarinaa pelitavan ja sen tekijöiden kautta.

– Onhan se mahtavaa. Tosi rohkeasti lähdimme pelaamaan: vähän sillä mentaliteetilla, että kärppä on aika vikkelä poika, mennäänpä vauhdilla tänään. Onhan se huikea tarina, Kukkonen sanoi MTV Sportille.

Vielä edeltävällä kaudella Kärpät oli pudonnut Kai Suikkasen alaisuudessa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kansan sanoen "säälipleijareissa". Mikko Manner sai kuitenkin valmennustiimeineen oululaiset tällä kaudella lentoon.

Kukkonen hehkutti Kärppien valmennustiimiä koutsien nimet erikseen esiin nostaen.

– "Mamba" (Mikko Manner), Mikkolan "Late" (Lauri), "Soosi" (Toni Sihvonen) ja "Beni" (Ari Hilli) ovat tehneet huikean työn kulisseissa. Tässä se palkinto nyt on.

Kukkonen suitsutti niin ikään kuudennen finaalin ainoan maalin Tapparan verkkoon iskenyttä Aleksi Mäkelää. Ottelu oli helmikuussa loukkaantuneelle Mäkelälle finaalien ja koko pudotuspelikevään toinen.

– Onhan se mahtava fiilis, kun "Mäksä" on niin sydänjätkä kuin olla osaa. Hän on kulkenut pitkän tien ja kovalla työllä ansainnut paikkansa joukkueessa. Hän tuli vielä kovalla työllä takaisin, kun kaikki olivat liputtaneet hänet ulos jo, Kukkonen ylisti.

Kukkoselle, 36, Suomen mestaruus oli uran neljäs. Hän vahvisti ottelun jälkeen myös, että maajoukkueessa hän ei enää pelaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.