Mainos

Laskettelijat löytäneet Suomen rinteet

Suomeen laskettelemaan tulevien matkailijoiden määrä on voimakkaassa kasvussa.

Suomen hiihtokeskusyhdistyksen mukaan viime talvikaudella 1999-2000 Suomeen laskettelemaan tulevien matkailijoiden määrä lisääntyi lähes 11 prosenttia. Kaikkiaan matkailijoita tuli 1,3 miljoonaa.

Tiedot perustuvat rajahaastatteluihin. Kaikista talvimatkailijoista 3 prosenttia eli yhteensä lähes 39000 matkailijaa ilmoitti matkan tarkoituksena olleen laskettelun tai lumilautailun. Tänä kautena Suomeen odotetaan noin 40 000:ta laskettelijaa.

Viime kaudella Suomesta tehtiin noin 37 000 laskettelulomaa ulkomaille. Määrän odotetaan putoavan muutamalla tuhannella ja jäävän noin 35 000 matkaan. Syynä vähenemiselle on yhden matkanjärjestäjän alppimatkamyynnin lopettaminen.

Alppilajien suurkisat kiinnostavat

Tulevalla kaudella Suomeen houkuttelevat alppilajien isot kansainväliset kilpailut. Kilpailuja on neljä: alppilajien Eurooppa cup Levillä, freestylen maailmancupin loppukilpailu Himoksella, nuorten talviolympialaiset Vuokatilla ja lumilautailun maailmancupin loppukilpailu Rukalla. Hiihtokeskusyhdistys arvioi, että kilpailut ovat omiaan lisäämään tietoutta Suomesta laskettelumaana ja halukkuutta tulla maahan laskettelemaan.

Maailmalla alppihiihto on myös suosituin vammaislaji. Apuvälineiden saatavuuden paraneminen on lisännyt laskettelun suosiota myös Suomessa. Tulevana talvena liikuntarajoitteisten laskettelua tulee olemaan ainakin Laajavuoressa, Levillä, Messilässä, Paljakassa ja Syötekeskuksessa.


(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja