Liikenneturmassa kuollut Lars Vilks MTV:n erikoishaastattelussa vuonna 2015: "Suomeen tulo tuntuu lomalta"

Pilapiirtäjä Vilks MTV:n erikoishaastattelussa 4:43

MTV Uutiset haastatteli ruotsalaistaiteilija Lars Vilksiä huhtikuussa 2015, kun Vilks vieraili Suomessa Perussuomalaisten vieraana. 

Vilks saapui perussuomalaisten kansanedustajien vieraaksi tiukkojen turvatoimien suojelemana 14. huhtikuuta 2015.

Juttu on julkaistu alunperin 14.4.2015. MTV Uutiset julkaisee haastattelun uudelleen Vilksin menehdyttyä liikennekolarissa maanantaina. 

Tilaisuuden yhteydessä Vilks antoi haastattelun MTV Uutisille.

– Kun tulin Suomeen, tuntui kuin olisin lomalla. Yleensä en pääse ulos näin paljon, kertoo hyväntuulinen taiteilija MTV Uutisille.

Vilks korostaa haastattelussa, että ei ole peloissaan, vaikka on ollut poliisin suojelussa Muhammad-pilakuvien takia useita vuosia. Hän on ollut poliisin suojelussa vuodest 2007.

– Minä en ole peloissani. Minun täytyy vain olla tarkka, enkä ota riskejä.

Haastattelussa Vilks muistuttaa, että usein uskonnossakaan ei ole rajoja esimerkiksi pilkalle, kunhan se pysyy yksityisenä. Liiallisia rajoja tulee, kun uskonto sekoittuu politiikkaan.

– Kun uskonto on osa poliittista rakennelmaa, niin voi tulla ongelmia. Tärkeää minusta olisikin, että ihmiset pystyisivät erottamaan uskonnon politiikasta.

Muhammad-piirroksista tunnettu taiteilija maalaa ja piirtää yhä paljon. Lisäksi hänen aikansa kuluu erilaisissa projekteissa ja mediatilaisuuksissa. 

Katso koko haastattelu videolta. Haastattelu on ruotsinkielinen ja toimittajana on Pekko Ylönen. 

Lue myös:

    Uusimmat