Lapsivaimon ostanut mies saa osakseen vihaa Italiassa: Kuuluisan italialaiskirjailijan patsas töhrittiin taas – muistomerkkiä koristavat nyt rumat sanat

Kuuluisan italialaisen toimittaja-historioitsijan patsas töhrittiin lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä Milanossa Italiassa, kertoo CNN

Kuten yllä olevalta videolta näkee, Indro Montanellin patsas töhrittiin kirkkaanpunaisella maalilla. Patsaan jalustaan oli kirjoitettu italiaksi mustalla värillä sanat: rasisti ja raiskaaja.

Katso, millaista ilkivaltaa kuuluisan italialaiskirjailijan patsaalle tehtiin. 

Ilkivalta oli osa rasismin vastaisia mielenilmauksia, joita on nähty ympäri maailmaa. Mielenosoitukset saivat alkunsa, kun tummaihoinen George Floyd kuoli poliisiväkivallan uhrina. 

Montenellin patsasta kohtaan on osoitettu ilkivaltaa aikaisemminkin. Vuonna 2019 naistenpäivänä marssineet mielenosoittajat kaatoivat patsaan päälle vaaleanpunaista maalia. 

MTV haastatteli kahta Minneapolisin mielenosoittajaa –"Miten sama asia voi tapahtua tummaihoisille yhä uudestaan?" 4:40
MTV haastatteli kahta Minneapolisin mielenosoittajaa – "Miten sama asia voi tapahtua tummaihoisille yhä uudestaan?"

Osti lapsivaimon itselleen Afrikasta

Ilkivaltaa on kohdistettu Indro Montanellin patsaaseen tämän kyseenalaisen historian vuoksi. Hän osti 12-vuotiaan, eritrealaisen tytön vaimokseen palvellessaan aliluutnanttina italialaisjoukoissa Etiopian sotaretkellä 1930-luvulla. Montanelli oli itse tuolloin 26-vuotias.

Vuonna 1969 Montanelli sanoi televisiohaastattelussa, että kyseessä oli siihen maailmanaikaan ”normaali käytäntö”. 

Kirjailijana mainetta niittänyt historioitsija on kirjoittanut myös Suomen talvisodasta. 

Lue myös:

    Uusimmat