Lapsia jahtaava karjuva pelle pelottelee ihmisiä Helsingissä – poliisi on tietoinen oudosta naamioitujasta

Lapsia pelotteleva pellehahmo huolestuttaa vanhempia ja nuoria Helsingin Vuosaaressa. Myös poliisi on tietoinen kummallisesta ilmiöstä.

Helsinkiläisäiti Terhi Koskela törmäsi lapsia jahtaavaan pelleen ja tämän ystäviin lauantaina iltapäivällä itähelsinkiläisen Heteniityn koulun pihalla. Koskela oli mennyt paikalle omien 7- ja 10-vuotiaiden lastensa ja kahden heidän samanikäisen vieraansa kanssa.

– Lapset käyvät koulua Heteniityntiellä ja läksimme näyttämään paikkaa vieraillemme. Isommat lapset hyppivät jo etukäteen koulun pihalle aidan yli, ja me muut jäimme kiertämään pihalle portin kautta, Koskela selvittää.

Pian Koskela havahtui lasten kiljuntaan.

– Ja sitten jo näinkin, että he juoksivat karkuun heitä jahtaavaa, karjuvaa pelleä. Minä hyppäsin heti aidan yli ja lähdin juoksemaan pellen ja hänen seurassaan olevien nuorten perässä huutaen heille. Mutta nuoret koltiaiset olivat äkkiä siitä hävinneet. 

Koskelan mukaan pellen seurassa olleet pojat olivat noin 13–16-vuotiaita. Pellellä oli ollut pellen vaatteiden lisäksi kasvoilla kuminen naamari, jossa olivat hiukset sivuilla.

Lapset säikähtivät pahanpäiväisesti

Koskela kertoo lasten säikähtäneen jahtaavaa pelleä pahanpäiväisesti.

– He eivät osanneet ehkä pelätä pelleä, mutta jahtaavaa pelleä he säikähtivät. Etenkin minun kymmenvuotiaan tyttäreni on ollut selvästi vaikea päästä asiasta yli. Olen ihan varma siitä, että hän ei esimerkiksi tänään uskalla kävellä pois kaverinsa luota, kun on jo pimeä, vaan käyn hänet hakemassa autolla tai pyörällä.

– Pälyilen itsekin kieltämättä nyt Vuosaaressa ympärilleni, vaikka en pelkääkään.

Aihe on herättänyt laajemminkin keskustelua Vuosaaressa, ja esimerkiksi sosiaalisen median päivitysten perusteella pellen on nähty liikkuvan alueella myös tällä viikolla.

Pelle on bongattu muun muassa Lohikäärmepuistossa. Osassa viesteissä kerrotaan, että pellellä olisi ollut veitsi mukana.

Lisäksi pelleistä on ladattu videoita kännykkäsovellus TikTokiin. Koskela kertoo tehneensä pelleistä ilmoituksen poliisille tänään.

– Kehotin myös kaikkia muita Facebook-keskustelussa mukana olleita tekemään ilmoituksen pienemmästäkin tapaukseen liittyvästä.  

Helsingin poliisi vahvistaa pellehavainnot

Helsingin poliisin ylikomisario Heikki Porola vahvistaa poliisin olevan tietoinen itähelsinkiläisestä ”pelleongelmasta”.

– Poliisilla oli eilen pari sentyyppistä tehtävää, mutta ketään pellenaamarin kanssa liikkunutta – kasvoilla tai taskussa – ei tavattu. 

Porolan mukaan pellen käytös on lähinnä ihmetyttänyt sen kohdanneita lapsia, ei pelottanut. Tarkkoja yksityiskohtia Porola ei kuitenkaan kerro tietävänsä.

Porolan mukaan poliisin tehtävä on saada selvitys oudolle käytökselle.

– Emme osaa mitään rikosta suoraan epäillä, mutta tietysti käymme paikalla ihmettelemässä, niin kuin kaikki muutkin, mistä voi olla kyse, jos näin käyttäydytään.

Paras näpäytys olisi kiinni jääminen

Terhi Koskela toivoo, että lapset uskaltaisivat edelleen mennä ulos normaalisti ja pääsivät yli turvattomuuden tunteestaan. Pelottelijalle hän on vihainen.

– Toivon todella, että jos pelle vielä täällä liikkuu, hän jäisi kiinni verekseltään. Se olisi paras näpäytys hänelle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja