Mainos

MTV Tuusulassa: Asukkaiden vihaiset terveiset klovneille – "Pelleily saa nyt loppua!"

1:39

Tuusulassa klovneiksi pukeutuneet henkilöt pelottelivat jälleen ihmisiä eilen illalla. Poliisi ei ole vielä saanut kiinni muun muassa teräasein ja astaloin varustautuneita pellejä. Lapsille klovnien pelko voi aiheuttaa traumoja pitkäksi aikaa.

0:57

Tuusulan Kivensirussa on hiljaista. Klovnin ilmestyminen autiolle kadulle päivänvalossa olisi karmaiseva kokemus. Koiraa kuljettava nuori nainen ei halua puhua maailmalta rantautuneesta "tappajaklovni"-ilmiöstä, mutta isä haluaa.

– Onhan tämä aika järkyttävää. Lähdin mukaan ulkoiluttamaan koiraa, ettei tyttäreni tarvitse pelätä. Klovnit olivat eilen tuolla kävelytien luona, Kivensirun takana.

Rikosilmoitus tehtiin kolmesta klovniksi pukeutuneesta henkilöstä tummansinisissä haalareissa ja klovnipäähineissä, jotka ahdistelivat teräaseilla ohikulkijaa.

Lähellä Kivensirua sijaistee myös toinen klovnien havaintopaikka, pimeä alikulkusilta. Sieltä nähtiin arviolta 16–17-vuotiaita klovneiksi pukeutuneita nuoria astalot kädessä. Poliisin mukaan kyseessä on laiton uhkaus.

Rehtori huolissaan traumoista

Läheisen Vaunukankaan- ja Nahkelan koulun rehtori Janne Mellin on huolissaan turvattomuuden tunteesta, joita klovnit aiheuttavat etenkin pienemmissä lapsissa. 


– Kyllä on todella valitettavaa, että tällaista pelleilyä ja pelottelua tällä alueella on ollut ja se kohdistuu pieniin lapsiin. Kyllä tästä on leikki kaukana.

– Jos ajatellaan lapsia niin ne traumat voivat kestää hyvinkin pitkään. Tulee varmasti pimeän pelkoa, yksin liikkumisen pelkoa ja silloin kun se turvallisuuden tunne katoaa ja häviää niin sitä ei välttämättä ihan helposti takaisin sitten saa, suree rehtori.

Koulut ovat syyslomalla, mutta ensi viikkoa varten ollaan jo varauduttu, mikäli ilmiö jatkuu.

– Osataan lasten kanssa sitten luokkatilanteissa asiantuntijoiden kanssa tätä käsitellä, eli miten näihin tulee reagoida ja miten näitä pelkotiloja voidaan käsitellä.

Mellin epäilee, että tekijöinä on joukko nuoria, jotka eivät ole ajatelleet tekonsa seurauksia.

– Tällaisten nuorten aikuisten joukossa on joskus tätä tyhmyys tiivistyy-tyyppistä toimintaa. Että "lähdetäänpä kokeilemaan". Toivottavasti se on vain tällaista harmittomampaa pelottelua, joskin todella vakavaa, mutta ettei kyse ole mistään sen hurjemmasta esimerkiksi väkivaltaan aikovasta toiminnasta.

Vaunukankaan koululaiset viettävät syyslomaa, ja klovnikokemuksia puidaan tarvittaessa luokissa ensi viikolla.  

"Jos tulee vastaan, pampulla päähän"

Tuusulalaisten asenteet klovneja kohtaan eivät ole ymmärtäväisiä. Etenkin lasten reaktiot huolettavat. Osa kuvailee menoa "sairaaksi", osa vetoaa virkavaltaan.

– Tähän olisi pitänyt puuttua heti. Jos tulee vastaan, pampulla päähän. sanoo kauppareissulla oleva Kalevi.

Perheenäiti Emmillä klovnit ovat tulleet jo pelottelemaan tavallista arkea.

– Lapsi on käynyt leikkimässä ja tullut kotiin myös pimeän aikaan kaverin luota. Ei tule enää.

Yöuniin klovnit eivät ole lapsilla vielä tulleet. Sen sijaan äiti tunnustaa nukkuneensa huonosti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.