Mainos

Lapsi kuoli aivokalvontulehdukseen – sairautta luontaistuotteilla lääkinneet vanhemmat syytteessä

Kanadassa on alkanut harvinainen oikeudenkäynti pikkulapsen vanhempia vastaan. Syytteen mukaan alle 2-vuotias poika kuoli aivokalvontulehdukseen, koska hänen vanhempansa lääkitsivät sairautta vain luontaistuotteilla. 

Oikeuden mukaan vanhemmat luulivat lapsensa sairastuneen flunssaan ja lääkitsivät häntä muutaman viikon ajan valkosipulilla, sipulilla ja piparjuurella, vaikka perheen sairaanhoitajaystävä oli sanonut lapsen sairastavan aivokalvontulehdusta.

Asiasta kertovat Huffington Post -lehden mukaan perhe omisti ravintolisiin keskittyvän luontaistuotekaupan.

Oikeudessa monia tunteita

Luontaistuotehoidon ohella lapsen isä oli vienyt lasta hoitoon maaseudulla sijaitsevalla luontaistuoteklinikalle, vaikka lapsi ei jäykkyyden takia enää ollut kyennyt istumaan turvaistuimessa, vaan maannut auton takapenkillä.

Isän tarkoituksena oli hakea klinikalta auringonhattu-uutetta oireiden lievittämiseksi. 

Oikeudenkäynnin aikana istuntosalissa todistettiin monenlaisia tunteita: Lapsen 35-vuotias isä muun muassa itki oikeudenkäynnin aikana hillittömästi, kun taas lapsen oikeutta vaatineet puolsivat kovaäänisesti kuolemantuomiota vanhemmille.

"Pelkkä rakkaus ei riitä"

Syyttäjä kommentoi tapausta sanomalla, että hän uskoo vanhempien rakastaneeen lastaan, mutta kaikissa tilanteissa rakkaus ei yksinkertaisesti riitä. Ihmisten pitää osata myös huolehtia lapsistaan yhteiskunnan edellyttämällä tavalla.

Puolustuksen mukaan perhe on rakastava ja huolehtiva, mutta vanhemmat eivät yksinkertaisesti ymmärtäneet kuinka sairas heidän pieni poikansa oli. 

Oikeudenkäynnin jälkeen pariskunta käveli ulos hitaasti vanhempiensa, kannattajiensa ja asianajajansa saattelemana. He eivät halunneet kommentoida tapausta mitenkään.

Ennen oikeudenkäyntiä perheen isä oli kommentoinut kanadalaisille tiedotusvälineille, että uskoi joutuvansa oikeuteen, koska perhe ei ollut rokottanut lastaan aivokalvontulehdusta vastaan. Lisäksi perheellä oli luonnonlääkitystä puoltavaa liiketoimintaa. Perheellä on kolme poikaa, joita ei myöskään ole rokotettu.

"Oikeudenkäynti vääryys"

Oikeudenkäynnin jälkeen kuolleen lapsen äidin veli kertoi tiedotusvälineille olevansa sekä surullinen että vihainen tapahtuneesta. Hänen mukaansa oikeudenkäynti vanhempia vastaan on vääryys, sillä vanhemmat tekivät parhaansa lapsen hoitamiseksi.

Vanhemmat voivat maksimissaan saada viisi vuotta vankeutta. Päätös tuomiosta annetaan kesäkuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.