Mainos

7-vuotias poika kuoli kurkun streptokokkibakteeriin – kanadalaisäiti tuomittiin vankilaan

Äiti, joka ei vienyt kipeästi hoitoa tarvitsevaa poikaansa lääkäriin, tuomittiin lapsensa laiminlyönnistä kolmeksi vuodeksi vankilaan.  

Oikeus tuomitsi Calgaryssa asuvan 48-vuotiaan Tamara Lovettin vankilaan sen jälkeen, kun hänen todettiin aiheuttaneen 7-vuotiaan Ryan-poikansa kuoleman vuonna 2013. Oikeuden mukaan vanhemmilla on oikeudellinen ja moraalinen velvollisuus viedä lapsensa lääkärille lääketieteellistä hoitoa varten, jos lapsen kunto ei osoita kohenemisen merkkejä.

– Lapsemme ovat haavoittuvia. Lovettin toiminta johti viattoman, suojelua kaivanneen lapsen kuolemaan, tuomari Kristine Eidsvik toteaa ja lisää äidistään riippuvaisen pojan kokeneen tarpeettoman kuoleman.

Tuomarin mukaan Lovettin tuomio perustui muihin samankaltaisiin tapauksiin, joissa vanhemmat olivat laiminlyöneet lapsiaan.

Äiti hoiti lapsensa oireita teellä ja öljyllä

Lovettin poika Ryan kuoli maaliskuussa 2013 vain kymmenen päivää streptokokkitartunnan jälkeen. Äidin mukaan hän oli uskonut poikansa kärsivän flunssasta tai vilustumisesta, mutta hän ei vienyt koskaan poikaansa lääkärin vastaanotolle. Lääkärin sijaan äiti kertoo hoitaneensa poikaansa luonnollisten keinojen, kuten voikukkateen ja oreganoöljyn avulla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tutkimuksessa havaittiin näyttöä myös siitä, että streptokokkitartunnan lisäksi poika kärsi myös keuhkokuumeesta ja aivokalvontulehduksesta. Lääkäreiden mukaan infektiot olisivat olleet hoidettavissa, jos pojalle olisi määrätty antibiootteja. Oikeudenkäynnissä kyyneliin murtuneen äidin mukaan hän veisi pojan heti lääkärille, jos vain voisi palata ajassa taaksepäin.

– En pysty antamaan itselleni anteeksi. Toivon, että muut oppivat minun tietämättömyydestäni, Lovett totesi puheenvuorossaan.

Lähde: KTLA

***

10:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.