Mies yritti parantaa 13-vuotiaan diabetesta sairastavan pojan lääkeyrteillä Yhdysvalloissa – poika kuoli sydänkohtaukseen

Vaihtoehtohoitoja Los Angelesissa tarjonnut mies on tuomittu vankeuteen, kun hänen hoidossaan ollut 13-vuotias diabetesta sairastava poika kuoli, uutisoi NBC News.

84-vuotias vaihtoehtohoitoja tarjoava mies oli aloittanut 13-vuotiaan pojan hoitamisen alkuvuonna 2014.

Itseään yrttiparantajaksi kutsunut mies oli kehottanut poikaa käyttämään lääkärin määräämän insuliinin sijaan lääkeyrttejä.

Poika kuoli sydänkohtaukseen

Pojan vointi alkoi kuitenkin diabeteksen takia heikentyä elokuussa 2014 ja pojan vanhemmat päättivät kutsua parantajan jälleen käymään, tällä kertaa kotikäynnille. 

Vaihtoehtoisia hoitomuotoja tarjonnut mies arvioi pojan tilan kohenevan hänen myymillänsä lääkeyrteillä, ja kehotti vanhempia edelleen välttämään insuliinin pistämistä nuoreen.

Pojan tila oli kuitenkin ehtinyt heikentyä jo niin paljon, että hän kuoli sydänkohtaukseen seuraavana päivänä.

Puolustus vetosi äidin harkintakykyyn

Pojan äiti kertoi oikeudessa, että parantaja oli kehottanut häntä olemaan luottamatta perinteisiin lääkäreihin. Äidin mukaan mies onnistui myös aivopesemään koko perheen ja vaati heitä käyttämään vain hänen hoitometodejansa.

Parantajan puolustusasianajaja vetosi oikeudessa kuitenkin äidin omaan harkintakykyyn.

– Kukaan ei osoittanut poikaa aseella, eikä kukaan myöskään osoittanut pojan äitiä aseella. Pojan äiti teki mitä itse halusi.

Pojalle tehdyn lääketieteellisen tutkimuksen mukaan poika olisi selvinnyt hengissä, jos häntä olisi hoidettu asianmukaisesti insuliinilla.

Väitti rokotusten olevan myrkkyä

Vaihtoehtohoitoja tarjonnut mies tuomittiin neljäksi kuukaudeksi vankeuteen ja 5000 dollarin korvauksiin.

Miehen puolustusasianajajan mukaan kyseessä oli sovintoratkaisu, sillä syytetty oli jo iäkkäämmän puoleinen ja oikeudenkäynti oli hänelle raskasta aikaa. Puolustus kuitenkin pysyi aikaisemmassa kannassaan, että pojan äiti oli halunnut itse lääkitä poikaa yrteillä.

Oikeudessa parantaja määrättiin myös poistamaan kaikki hänen Youtubeen lataamansa videot, joilla hän mainosti lääkeyrttejä perinteisen lääketieteen korvaajaksi.

Yhdellä videolla esimerkiksi julistettiin lasten rokottamisen olevan heidän myrkyttämistään.

– Tämä tapaus korostaa niitä terveysriskejä, joita ihmiset ottavat luottaessaan lääketieteellisissä asioissa kouluttamattomiin henkilöihin, syyttäjä totesi lausunnossaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja