Lapset onnistuivat tilamaan salaa 500 dollarin arvosta leluja – äiti tajusi vasta lähetin tuodessa paketit ovelle: "Ostitteko te minulle mitään?"

8:00
Videolla kerrotaan, miten vältyt nettihuijauksilta.

Veronican 4- ja 6- vuotiaat lapset innostuivat shoppailemaan Amazon.comissa. Jotkut tosin epäilevät koko juttua äidin lavastamaksi julkisuustempuksi, kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto.

Yhdysvaltalainen Veronica Estell julkaisi Facebookissa videon, jossa hän näytti tavarat, joita hänen lapsensa olivat tilanneet Amazon-verkkokaupasta Amazonin Alexa-ääniohjauksen avulla. Veronican luottokortti oli ollut yhdistettynä hänen Amazon-tiliinsä. Rahaa oli palanut miltei 700 dollaria.

Äiti sai tietää vasta lähetin saapuessa

Veronica hoksasi kaiken vasta, kun lähetti toimitti paketit heille kotiin.

– UPS ilmestyi paikalle lahjalaatikkojen kanssa ja lähetyksessä luki minun nimeni. Mietin että OK, kuka lähetti nämä kaikki lahjat. Oli se kuka vaan, hänellä on kyllä rahaa, Veronica kertoi medialle.

Veronican kaksi lasta, 6-vuotias Aryss ja 4-vuotias Cameron, olivat tilanneet muun muassa leluja, kuten Barbie-nukkeja sekä kasan pattereita. Hän esittelee lasten tekemiä ostoksia videolla samalla, kun lapset näyttävät hyvin syyllisiltä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti otti asian huumorilla

Video on kuvattu huumorimielessä.

– Ostitteko te minulle mitään? Ostitte kaiken tämän itsellenne ettekä mitään minulle ja käytitte kuin minun luottokorttiani! hän sanoo videolla.

Lopuksi Veronica käskee lasten poseerata kuvaa varten, jonka hän väittää aikovansa näyttää poliisille. Hän sanoo, että lapset joutuvat vankilaan luottokorttipetoksen takia.

– Aion kertoa tästä isällenne, hän toteaa lopuksi.

Videolla 5,4 miljoonaa katselukertaa

Veronican video osui ja upposi somekansaan, sillä sitä on katsottu jo yli 5,4 miljoonaa kertaa. Kommentteja on kertynyt yli 70 000.

– Tämä on todellakin jotain, mitä meidänkin lapsemme voisivat tehdä, totesi eräs.

– Huutaisin ja kiljuisin, jos meidän lapsemme tekisivät jotain tällaista, kirjoitti toinen.

– Palauta kaikki ja sano, että tänä vuonna ei tule joulua, huikkasi kolmas.

Jotkut ovat tosin epäilleet, että onko koko juttu Veronican lavastama tilanne, jotta hän saisi nettijulkisuutta.

– Miten he pystyivät käyttämään luottokorttiasi ja osoitettasi? ihmetteli yksi skeptikko.

Sai rahat takaisin

Veronican ei tarvinnut pitää lastensa tilaamia leluja. Hän soitti Amazonille ja sai lähetetyistä leluista rahat takaisin.

– Kokonaissumma oli lähempänä 500 dollaria kuin 700 dollaria.

Veronica poisti tämän jälkeen luottokorttitietonsa Alexasta.

Amazon-lähetyksistä voi saada ilmoituksen

Amazonin edustaja kertoo medialle, että he ovat olleet yhteydessä kyseiseen asiakkaaseen. 

– Kun asiakkaat tilaavat tavaraa Alexalla, lähetämme heidän kännykkäänsä ilmoituksen, jotta he näkevät nopeasti, mitä ovat tilanneet. Amazonilta kerrotaan.

– Asiakkaat vain lataavat Amazon-sovelluksen, kirjautuvat sisään samalla Amazon-tunnuksella, jota he käyttävät Alexa-laitteessa ja sallivat ilmoitukset. Asiakkaat voivat myös hallita ostosten asetuksia Alexa App -sovelluksessa, kuten sen, että vahvistuskoodia pyydetään aina ennen jokaista tilausta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja