Mainos

Lapset juhlivat presidentinlinnassa

Valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi isännöi tänään Presidentinlinnan lastenkutsuja.

Linnan kaikkien aikojen tiettävästi ensimmäisiin lastenjuhliin oli kutsuttu henkilökunnan lapsia sekä lapsia päiväkodeista ja kouluista. Linnassa pitkään palvellut työntekijä muisteli tosin, että siellä on joskus järjestetty kutsut Maailman lapsille.

Presidentti Tarja Halosen suvaitsevaisuusajatuksen mukaisesti juhliin oli kutsuttu monien kansallisuuksien lapsia Merirastilan ala-asteelta. Nuorimmat lapset olivat vuoden ikäisiä, vanhimmat 15-vuotiaita. Lastenkutsut alkoivat kahdelta ja ne jatkuivat neljään.

Valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi muisti olleensa viimeksi lastenkutsuilla vuosi sitten Itäkeskuksen Stoassa. -Ne kytkeytyivät jossakin mielessä Tarjan vaalikampanjaan, Arajärvi myönsi. Aikanaan Arajärvi oli monillakin lastenkutsuilla; "ne ovat lapsille tärkeitä". Hänellä on kolme lasta "ja neljä jos Tarjan tytärkin lasketaan". Arajärven nuorimmainen on 19-vuotias, joten oman perheen lastenkutsuista on jo aikaa.

Presidentti ei päässyt paikalle


Presidentti Tarja Halonen joutui vielä jäämään huippukokoukseen Nizzaan.
-Tarja lähetti teille terveisiä. Se ei voinut tulla. Se on Ranskassa Nizzassa, Arajärvi selitti noin sadalle lapsikuulijalle. Hän mainitsi varmuudeksi, että "Tarja"on presidentti ja Nizzassa on hirveästi ministerejä ja

Pentti Arajärvi isännöi linnan lastenkutsuja

muita sellaisia. Juhlien tanssittaja ja viihdyttäjä Kengurumeininki-yhtye luki kutsuvieraille myös presidentti Halosen lähettämän henkilökohtaisen tervehdyksen Nizzasta.

-Olisin hyvin mielelläni ollut paikalla teidän kanssanne Linnassa. Olen odottanut tätä tilaisuutta, mutta työt valitettavasti estävät tulemasta paikalle. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa yhdessäolosta, musiikista ja tunnelmasta. Terveisiä huippukokouksesta, joka vaan jatkuu.

Kuuden kansallisuuden luokka

Merirastilan ala-asteen toisen luokan oppilaat ovat kuutta eri kansallisuutta, opettaja Pirjo Eloranta kertoi. -On suomalaisia, vietnamilaisia, somalialaisia, virolaisia, venäläisiä, egyptiläisiä. 9-vuotias Karim oli yksi luokan 23:sta oppilaasta. Hän kuvasi kamerallaan juhlia ja tanssi välillä innokkaasti. Hän tunsi Kengurumeininki-yhtyeen televisiosta ja olisi mennyt mielellään televisioon haastateltavaksi, mutta tietotoimistokin kävi.

Eloranta mainitsi saaneensa tiedon lasten pääsystä juhliin viikko sitten perjantaina. Lasten esiliinoina oli Elorannan lisäksi toinenkin opettaja ja kaksi somalialaista kouluavustajaa. Tanssien jälkeen lapset pääsivät viereiseen huoneeseen katettuun juhlapöytään. Heille tarjottiin muun muassa omenalimua, kokista, pipareita, omenoita, juustonaksuja ja perunalastuja. Heille oli myös varattu yllätyspussit, joiden sisältö oli salaisuus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.