Lapsen rantapäivä päättyi karmealla tavalla – äiti varoittaa hiekan alla kytevästä uhasta: "Hän ei pysty kävelemään"

7:39
Videolla kerrotaan, miten palovammoja ja muita kesän havereita hoidetaan.

Brittiäiti varoittaa rannalle kytemään jätetyistä grilleistä. Hänen pieni poikansa astui hiekkaan hautautuneen grillin päälle tuskaisin seurauksin. Jutun kuva voi järkyttää.

Kristina Willmore oli nauttimassa 5-vuotiaan Oliver-poikansa kanssa päivästä rannalla Bournemouthin merenrantakaupungissa Isossa-Britanniassa. Oliver käveli rantahiekalla, kun tapahtui jotain, joka Kristinan mukaan oli traumaattista heille molemmille.

Oliver astui hiekkakuopassa kytevän grillin päälle.

– Huomasin heti, mitä tapahtui, kahmaisin hänet syliini ja vein hänet kiireesti mereen, Kristina kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

– Kun olimme seisoneet meressä puoli tuntia hänen kirkuessaan kivusta, saimme viimein taksin, joka vei hänet päivystykseen.

Pieni poika ei pysty hetkeen kävelemään

Brittilehti The Sunin haastattelussa Kristina kertoo, että Oliverin oikeassa jalassa oli suuria rakkuloita. Lääkärit kuorivat rikkoutuneen ihon ja käärivät pojan siteisiin. Kristinan mukaan Oliver säästyi juuri ja juuri pehmytkudosvammalta.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Nyt Oliver on kotonaan, mutta ei pysty varaamaan painoa vahingoittuneelle jalalleen.

– Hän ei pysty kävelemään, eikä pysty palaamaan kouluun ainakaan viikkoihin, Kristina kirjoittaa Facebookissa.

Älä jätä kytevää grilliä rannalle

Kristina haluaa varoittaa muita rannalla kävelijöitä hiekkaan hautautuneista, kytemään jääneistä grilleistä. Järkyttävän tapaturman todistanut äiti ei halua kieltää rannalla grillaamista, mutta muistuttaa grillaajia varovaisuudesta. Grillejä ei saisi jättää rannalle, vaan ne pitäisi huolehtia pois.

Myös The Sunin haastattelemat viranomaiset pyytävät ihmisiä olemaan jättämättä avotulta rannalle. Grilliä tai muuta tulisijaa ei pitäisi myöskään peittää hiekalla, sillä hiekka varaa lämpöä ja tekee tulisijan löytämisestä hankalampaa.

Kuumaa kertakäyttögrilliä ei tule kuitenkaan heittää roskikseen, sillä siellä se saattaa aiheuttaa tulipalon. Grillin pitää olla sammunut ja kylmä ennen hävittämistä. Jäähtyminen saattaa kestää useita tunteja.

Grillin sammuttamisessa voi käyttää apuna vettä, mutta tällöinkin jäähtymiseen kannattaa varata aikaa. Grillihiilet varaavat todella hyvin lämpöä, minkä vuoksi ne voivat olla kuumia vielä tunteja sen jälkeen, kun ne ovat lakanneet hehkumasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja