Koulun seksuaalikasvatus johti paljastumiseen – miehelle 12 vuoden vankeustuomio lapsiin kohdistuneista rikoksista

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut noin 60-vuotiaan miehen 12 vuoden vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oikeuden mukaan mies syyllistyi rikoksiin vuosina 2009–2021 Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä ja Virossa. Kaikkiaan hänellä oli seitsemän uhria, jotka olivat tekoaikaan iältään 2–15-vuotiaita.

Teot kohdistuivat miehen lähipiirissä olleisiin lapsiin

Mies tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta, kolmesta törkeästä raiskauksesta, kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä ja neljästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Oikeuden mukaan törkeimmät teot kohdistuivat miehen lähipiirissä olleisiin lapsiin. Törkeimmillään teot sisälsivät oikeuden mukaan sukupuoliyhteyksiä kaksivuotiaasta lapsesta alkaen sekä kyseisten tekojen kuvaamista.

Koulun seksuaalikasvatus johti paljastumiseen

Oikeuden mukaan mies oli kasvattajan asemassa lähipiirin lapsiin nähden ja käytti tätä asemaa häikäilemättömästi hyväkseen normalisoiden hänen ja lasten välisen seksuaalisen kanssakäymisen.

– Lapsilla ei ole ollut vaihtoehtoista mallia heidän ja vastaajan väliseen suhteeseen eikä ymmärrystä tai keinoja tekojen estämiseksi. Teot olivat päättyneet siihen, kun yksi lähipiirin lapsista oli saanut koulussa seksuaalikasvatusta, minkä jälkeen hän oli keskeyttänyt suhteen ja puuttunut vastaajan toimintaan siten, että asia oli tullut viranomaisten tietoon, oikeuden tuomiosta antamassa julkisessa selosteessa kerrotaan.

Muut miehen teot kohdistuivat lähipiirin lasten samanikäisiin ystäviin. Mies oli myös kuvannut alastomia lapsia uimarannalla ja -altaalla.

Vankeustuomion lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhreilleen yhteensä kymmenientuhansien eurojen korvaukset. STT ei julkaise miehen nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat