Lappiin etsitään nyt tonttuja töihin – ulkomailla innostuttiin: "Yksi parhaista sesonkitöistä ikinä"

1:29

Lappiin etsitään töihin tonttuja bussioppaiden tehtäviin. Useat ulkomaalaiset mediat uutisoineet työpaikasta.

Katso yllä olevalta videolta ohjeet joulun hittikoristeeseen, tonttuoveen!

"Tonttu on samanaikaisesti viihdyttäjä, opas, satuolento ja yrityksen edustaja", sanotaan suomalaisyrityksen työpaikkailmoituksessa, joka on herättänyt paljon huomiota maailmalla.

Lapland Safaris -matkailuyritys hakee nimittäin kuukauden mittaiseen työsuhteeseen talveksi tonttuja, joiden tehtäviin kuuluu bussioppaan työtehtävät. Työpaikkoja on tarjolla muun muassa Saariselällä, Ylläksellä, Levillä, Hetassa kuin Oloksellakin.

"Tonttu on esiintymistaitoinen, sosiaalinen, heittäytymiskykyinen, kielitaitoinen, hyvä lasten kanssa, joukkuelajien harrastaja. Tonttu on henkilö, joka työskentelee vain joulusesongin ajan. Joulukausi tarkoittaa ajankohdallisesti noin marraskuun lopulta aina tammikuun alkuun saakka."

Tontun vastuulla on aina yksi bussi- tai asiakasryhmä, josta tulee huolehtia ja totta kai viihdyttää.

Työpaikka voikin napsahtaa, jos asenne on aktiivinen ja reipas, kommunikointikykyjä löytyy ja ainakin englanti ja mahdollisesti myös muut kielet, kuten ranska ja espanja sujuvat.

"Yksi parhaista sesonkitöistä ikinä"

Lapland Safaris -yrityksen ilmoitus on julkaistu myös englanniksi, ja siihen ovatkin tarttuneet useat kansainväliset mediat, kuten brittilehti Mirror, irlantilainen Buzz.ie, australialainen Escape sekä amerikkalaiset Travel + Leisure ja Thrillist.

Ulkomailla erikoisesta työpaikkailmoituksesta, oikeasta tontuntyöstä ollaan oltu innoissaan.

– Unohda Lontoossa pubissa työskentely tai au pairiksi ryhtyminen Pariisissa, tämä uusi matkustustyö on tosissaan siisti sanan kaikissa muodoissa. Suomen Lapissa on julkaistu juuri lista avoinna olevista työpaikoista tulevalle talvelle, ja siellä on joukossa muutamia uskomattomia mahdollisuuksia. Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi työskennellä lapsuuden sankarisi kanssa? Nyt voit, kirjoittaa Escape.

– Vaikka kukaan ei pidä töissä käymisestä joulun aikaan, me uskomme, että olemme löytäneet yhden työn, jossa olisimme valmiit tekemään poikkeuksen, kuvaa taas Buzz.ie-sivusto.

– Joulu on mielentila. Jos voit todella edustaa tuota mielentilaa, saatat haluta hakea töitä Suomesta. –– Ja jos pystyt sietämään kylmää lämpötilaa, voit mahdollisesti saada yhden parhaista sesonkitöistä ikinä, jatkaa Travel + Leisure.

Jos työpaikkakuvaus ja ulkomaalaisten lehtien ylistykset vakuuttivat, työpaikkaa voi vielä hakea Lapland Safarisin sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja