Lapissa lauhtuu jopa 20 astetta – valkea maa pääkaupunkiseudulla tiistaiaamuna?

Tiistaiaamuna etelärannikolla voi olla paikoin maa valkeana lumikuurojen jäljiltä. Sää kuitenkin lauhtuu nopeasti koko maassa. Sateet muuttuvat etelässä ja lännessä vedeksi.

Viime yönä mitattiin syystalven tähän asti kylmin lukema, kun Enontekiöllä oli -27,5 astetta. Maanantai on näillä näkymin viikon kylmin päivä: pakkasta on lähes koko maassa, Lapissa päivälläkin vielä paikoin 20 pakkasastetta.

Maanantaina illalla lounaistuuli voimistuu.

– Ensi yönä pakkasta on koko maassa, pohjoisessa paikoin 10-20 pakkasastetta. Suomenlahdella syntyy lumikuuroja, jotka voivat ajautua etelärannikolle yön ja tiistaiaamun aikana. Pieni mahdollisuus siis on, että Helsingissäkin olisi aamulla maa valkeana, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Sää lauhtuu kuitenkin nopeasti. Jo tiistaina päivällä hajanaisia sateita tulee etelässä ja lännessä ja nämä sateet ovat vettä. Lämpötila voi nousta jo paikoin etelä- ja länsirannikolla viiden plusasteen tuntumaan. Idässä ja pohjoisessa on yhä pakkasta.

– Keskiviikko näyttää olevan harmaan pilvinen päivä koko maassa. Siellä täällä tulee vettä tai räntää, Lapissa lunta. Lämpötilan nollaraja kohoaa jo Rovaniemen korkeudelle eli sen eteläpuolella on plusasteita. Myös torstaina on melko pilvistä ja lauhaa, heikkoja sateita tulee paikoin, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.



Uusimmat