Mainos

Suomi on ensi viikolla sateiden reitillä – harmaata ja lauhaa

Viikonloppuna ja ensi viikolla sää on laajalti pilvistä ja ajankohtaan nähden melko lämmintä. Sateita kulkee Suomen yli. Lapissa osa sateista on lunta.

Viime yönä mitattiin syksyn alin lämpötila tähän mennessä, kun Enontekiön Näkkälässä oli -15,3 astetta.

Lauantain vastaisena yönä Lappiin tulee paikoin yli viisi senttimetriä lunta. Lauantaipäivä on laajalti harmaa, maan etelä- ja keskiosassa tulee ajoittain tihkusateita. Iltapäivällä uusi sadealue ulottuu jo länteen ja on illalla maan länsi- ja eteläosan yllä.

Isänpäivänä sunnuntaina sää on laajalti pilvipoutaista, sateita tulee lähinnä Pohjois-Karjalasta päälaelle ulottuvalla alueella, Lapissa osa sateista on räntää ja lunta. Pieni mahdollisuus on, että etelään ulottuu uusi sadealue Suomen eteläpuolelta.

Ensi viikolla sään yleiskuva on melko harmaa.

– Suomi on ensi viikolla sateiden reitillä. Heti maanantaina sadealue valtaa iltaan mennessä koko maan. Päivä on myös tuulinen, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Tiistaina sade on ajoittaista, kirkkainta on lännessä. Tämän hetken ennusteen mukaan keskiviikkona sateita tulee idässä ja pohjoisessa, lounaassa voi jo aurinko vilahtaa.

Päivälämpötilat ovat ensi viikon alkupuolella maan eteläosassa viiden asteen tienoilla, välillä ylikin. Lämpötilan nollaraja kulkee ajoittain Pohjois-Lapissa asti.

– Loppuviikollakin olemme sadealueiden reitillä. Etelässä lämpötilat ovat öisinkin plussalla. Lapissa viilenee ja siellä ollaan enimmäkseen pakkasella, joten osa sateista on lunta, sanoo Pekka Pouta.

Marraskuun pitkän ennusteen mukaan koko kuukauden sää olisi ajankohdan keskimääräistä lämpimämpää.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.