Mainos

Länsimetron viivästys aiheuttaa tappioita yrittäjille – "Kaupan liikeidea perustuu ohikulkevaan liikenteeseen"

Länsimetron viivästyminen aiheuttaa taloudellisia tappioita yrittäjille, jotka olivat avaamassa liikkeitään uusien metroyhteyksien lähelle.

Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan uuteen liityntäbussiterminaaliin tulevan K-marketin kauppias Toni Pokela kertoo, että elokuulle suunnitellut avajaiset siirtyvät todennäköisesti hamaan tulevaisuuteen.

Liiketoiminnallisesti kauppaa ei ole kannattavaa avata, ennen kuin Länsimetro valmistunut.

– Koko kaupan liikeidea perustuu ohikulkevaan liikenteeseen. Matinkylän asiakkaille riittää ruokakauppatarjontaa nykyiselläänkin, kun vieressä on Citymarket ja Prisma. Voi olla, että liiketaloudellisesta kauppaa on mahdotonta avata ilman liikennettä.

On epäselvää, milloin länsimetro tulee aukeamaan. Kesäkuun lopulla HSL arvioi, että metro aukeaisi matkustajille viimeistään tammikuussa.

"Jos tulee vahinko, se tulee avoimesti heti kertoa"

Poikelalle vajaan puolen vuoden viivästys tarkoittaa tyhjillään seisovaa liiketilaa ja taloudellisia tappioita.

Kun metrolinjan rakennustöissä ilmenneistä ongelmista kerrottiin kesäkuussa, Pokela oli ehtinyt palkata jo toistakymmentä työntekijää. Myös muut bussiterminaalin yrittäjät ovat rekrytoineet henkilökuntaa turhaan. 

– Oli ihmisiä, jotka olivat olleet toisessa paikassa töissä. He sanoivat itsensä irti ja järjestelivät asioitaan muuten. Esimerkiksi osa muutti ihan tähän lähistölle. Se oli tosi hankala tilanne.

Pokela on kuitenkin myös Citymarket Iso Omenan kauppias, minne osa bussiterminaalin kauppaan palkatuista siirtyvät toistaiseksi.

– Osa tulee tänne Citymarketiin ja osa kollegoistani on ollut talkoissa mukana ja ottanut näitä henkilöitä omiin kauppoihinsa töihin. Kaikki on tarkoitus saada järjestymään niin, että nämä henkilöt eivät joudu tässä kärsimään.

Pokela kertoo, ettei kuullut Länsimetron myöhästymisestä etukäteen. Pettymyksen aiheuttaneen tiedon hän sai mediasta. Pokelan mukaan metron ongelmista olisi voinut tiedottaa paremmin.

 – Jos tulee vahinko, se tulee avoimesti heti kertoa. Ei ole luottavainen olo ainakaan tällä hetkellä, kun ei tiedä, mikä siellä todellisuudessa on tilanne.

1:45


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja